Kapcsolat

A Sharp a charity:water szervezetnek jutatott adománnyal ünnepli a Skywell indulását

Budapest, 25.07.2019

A Skywell légköri vízgenerátor forgalmazásának hivatalos kezdetét a Sharp Europe a charity: water elnevezésű jótékonysági szervezetnek jutatott 7500 fontos adománnyal ünnepli meg, amiből egy tiszta ivóvíz projektet támogatnak majd. A Sharp adományából egy etiópiai közösség számára építenek a helyi lakosok egy kézi vízszivattyút, új, biztonságos vízforrást teremtve ezzel.

A Sharp adományából egy etiópiai közösség vízforrását finanszírozzák majd

Világszerte 10-ből 1 ember nem jut tiszta ivóvízhez, és a szennyezett vízhez köthető betegségek évente több embert ölnek meg, mint az erőszak bármely formája, beleértve a háborúkat is. A charity:water célja az, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a biztonságos ivóvizet a világon. Eddig világszerte 38113 vízprojektet valósítottak meg, ami 9,6 millió embert érintett.

A jótékonysági szervezet munkája egyszerű, ugyanakkor életeket megváltoztató: a tiszta ivóvízhez való hozzáférés biztosítása nemcsak a megbetegedések számát csökkenti, hanem visszaadja a közösségeknek azt az időt, amit a víz megszerzésével töltenek. A felszabaduló időt élelmiszer termesztésre, jövedelem szerzésre, iskolába járásra fordíthatják – mindez hozzájárul a szegénység elleni küzdelemhez.

Starostiák József, a Sharp Magyarország Product Manager-e elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a charity: water szervezetnek jutatott első adományunkkal ünnepelhetjük a Skywell forgalmazásának elindulását. A Skywell egy különleges termék, amely új módon hoz létre vizet, és automatikusan elgondolkodtatott minket, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen sok lehetőségünk van a vízhez jutáshoz. Reméljük, hamarosan megoszthatjuk majd az etiópiai szivattyúval kapcsolatos fejleményeket, ahogy a projekt halad előre.”

A Skywell forradalmian új technológiával alakítja környezete levegőjét friss, tiszta ivóvízzé, vízvezeték használata nélkül. Hideg és akár teákhoz, kávékhoz való meleg vizet is képes biztosítani egyetlen gombnyomásra. A hagyományos ballonos vízhűtők vagy a műanyag ásványvizes üvegek alternatívájaként a Skywell megszünteti a vízszállítás vagy az egyszer használatos palackok szükségességét, így segíthet csökkenteni a vállalkozások környezetükre gyakorolt hatásait. A Sharp a Skywell vízgenerátor első forgalmazója Európában.

A charity: water egy átláthatóan működő jótékonysági szervezet, amely az adományok 100%-át projektjeire költi, a személyzeti és adminisztrációs költségeket pedig külön forrásból finanszírozzák. A charity: water projektjeiről részletes információkat a szervezet honlapján találhat, ahol egy kereshető térkép segíti a tájékozódást. A következő 21 hónapban a Sharp megosztja majd az egyes projektjelentéseket az általuk finanszírozott projektről.

Contact

Marzena Szulc
PR & Communication Manager CEE
marzena.szulc@sharp.eu

Social