Kapcsolat

A Sharp érte el a legnagyobb nyomtató eladás növekedést 2018 3. Negyedévében

Budapest, 09.01.2019
A Sharp Electronics Europe érte el az irodai készülékek gyártói közül a legnagyobb növekedést a termék értékesítés terén a 2018 júliusa és szeptembere közötti időszakban, az IDC piackutató cég legfrissebb, nyugat-európai irodai nyomtató piacot vizsgáló felmérése alapján. A Sharp által értékesített multifunkciós nyomtatók száma 22%-kal növekedett az előző év azonos negyedévének eladásaihoz képest.

A Sharp növelte az eladott készülékek számát, az IDC beszámolója szerint a Sharp érték növekedése (egy egységre jutó forgalom) 18% volt, az első három mért gyártó közé kerülve ezzel.

Phil Sargeant, az IDC képalkotó- és hardvereszközök és dokumentum megoldások részlegének európai régióért felelős programigazgatója (Program Director, Imaging and Hardcopy Devices and Document Solutions, European Region, IDC) elmondta: „Az adatok azt mutatják, hogy a Sharp úgy is erősödni tudott, hogy a teljes piac enyhe csökkenést mutatott. A Sharp növekedését látjuk minden területen, különösen az A3-as színes eszközök értékesítésében, földrajzilag pedig Franciaországban, Németországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban tapasztaltunk erősödést.”

Peter Plested, a Sharp Europe Információs Rendszerek részlegének igazgatója (Director, Information Systems) elmondta: „Keményen dolgoztunk azon, hogy olyan eszközöket alkossunk meg, amelyek a termelékenységre és a biztonságra összpontosítanak, és így ügyfeleink sikere a mi sikerünk is lehessen. Ezeket az eredményeket az A3-as sorozatunk megújításának és az új A4-es készülékeink bemutatásának sikereként éljük meg. Legújabb modelljeink mindegyike ugyanazzal az intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, így bármelyik készüléket is választja a vásárló, ugyanabban a felhasználói és informatikai élményben lesz része.”

Az IDC piackutatásai az összes nagyobb irodai berendezésgyártó által megadott értékesítési adatokon alapulnak. Jelentéseiket negyedévente teszik közzé előfizetőiknek.

Az IDC bemutatása

Az International Data Corporation (IDC) az informatikai, távközlési és szórakoztatótechnikai piacok első számú globális piackutatási, tanácsadási és rendezvény szolgáltatója. Az IDC segítséget nyújt az informatikai szakembereknek, vállalatvezetőknek és befektetőknek, hogy tényeken alapuló döntéseket hozhassanak technológiai vásárlásaik és üzleti stratégiájuk megalkotása során. A világ több mint 110 országában több mint 1100 IDC elemző biztosít globális, regionális és helyi szakértelmet a technológia és az ipar lehetőségeiről és trendjeiről. Az IDC 50 éve biztosít stratégiai információkat ügyfeleinek, hogy azok elérhessék legfontosabb üzleti céljaikat. Az IDC az IDG leányvállalata, a világ vezető technológiai média-, kutató és rendezvénycégének.

Contact

Marzena Szulc
PR & Communication Manager CEE
marzena.szulc@sharp.eu

Social