Kapcsolat

A Sharp felkavarja a vizet az ISE vásáron (A Sharp ambiciózus új termékeket mutat be a 12/E76 stand)

Budapest, 07.02.2017
Az Integrated Systems Europe (ISE) vásáron, mely a Sharp Foxconn-nal létrejött partnersége óta az első jelentős európai kiállítása, a Sharp átalakult termékkínálatával jelenik meg. Mindez hat új termékkategória, egy új digitális signage megoldás, a Sharp Open Architecture Platform és az Intel vállalattal közösen tervezett OPS (Open Pluggable Specification) formátum bemutatását jelenti.

A hardver érdekességek közül kiemelkedik a 70"-es méretű videofal megjelenítő, ami a legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható modell; továbbá a vállalat első, kisebb tárgyalókba tervezett interaktív kijelzője; és végül az interaktív képernyő család, amit közvetlen kapcsolat technológiával láttak el. A standon ezen felül a Sharp bemutatja a K+F munkája egy szeletét is, a félig átlátszó, ún. Field Sequential Display (FSD) képernyőjének prototípusát.

Zsolt Szabo, General Manager, Sharp Electronics Magyarország elmondta: "Ahhoz, hogy jelentős gyártónak tartsanak bennünket, tudjuk, hogy egy széles és átfogó termékskálával kell piaci részesedést szereznünk. Éppen ezért fektetjük energiáinkat néhány hagyományos területbe, így például a signage megjelenítőkbe, ugyanakkor az olyan innovatív és új megoldások is érdekelnek bennünket, mint amilyenek a nagyméretű videofalak és kisebb irodai tárgyalókba tervezett megjelenítők. Hála a Foxconn-nal kialakított partnerségünknek, jobban pozícionáltak vagyunk, alternatívát tudunk nyújtani a piacnak, a viszonteladóknak és a rendszerintegrátoroknak egy további gyártói partneri lehetőséget tudunk felkínálni."

Interaktív megjelenítők
A Sharp stand felét a tárgyalótermekbe és osztálytermekbe tervezett interaktív termékeinknek szenteltünk, így a 70”-es és 80”-as BIG PAD megjelenítőinket (PN-70SC5 and PN-80SC5), melyek a jobb képminőség és érintési élmény érdekében közvetlen kapcsolat technológiával rendelkeznek. A továbbfejlesztett funkciók jobb vezérlési lehetőséget kínálnak a felhasználóknak előadásaikhoz és szélesebb lehetőségeket az együttműködéshez és interaktivitáshoz.

A Sharp első, kisméretű, informálisabb irodai terekbe tervezett 40 hüvelykes BIG PAD interaktív képernyőjét és interaktív signage alkalmazásait is bemutatja a vásáron. A PN-40TC1 40"-es képátlójú érintőképernyős kijelző P-CAP kapacitív érintőképernyő technológiával rendelkezik, és a Sharp nagyobb BIG PAD képernyőinek számos előnyös funkcióját kínálja kisebb méretben, megkönnyítve ezzel a kisebb csoportoknak, hogy megosszák ötleteiket és együtt dolgozzanak.

Valamennyi Sharp BIG PAD képernyő a Sharp "Pen-on-paper" (Tollal papírra) felhasználói élményét biztosítja, ami azt jelenti, hogy a kijelzőn való írás érzése ugyanolyan természetes, mint a papírra történő írás. Mindezt a hardver és a szoftver megfelelő elegye biztosítja, hogy a technológia ne akadály, hanem segítség legyen a hatékony megbeszélésekhez és közös munkához.

Digitális signage
A Sharp átalakította digitális signage portfolióját új hardverekkel, szoftverekkel és független szoftver fejlesztő partnerekkel.

Ami a megjelenítő hardvereket illeti, a Sharp a vásáron bemutatja nagy fényerejű PN-R és PN-U kijelző családjának következő generációját, a "plug and play" PN-Y kijelző családot beágyazott USB médialejátszóval és a PN-Q készülékeket, egy új, megfizethető nagyméretű kijelző sorozatot. A tárgyalókba és egyéb kereskedelmi signage felhasználása ideális PN-Q sorozat 60"-as mérettől 90"-es méretig lesz kapható.

Ami a szoftverek illeti, a Sharp saját ingyenes signage szoftverét, a Sharp Digital Signage alkalmazását kínálja alapértelmezettként új egylapkás (SoC) kijelzőihez, és SoC platformját is megnyitotta az Android™-ra  fejlesztő szoftvergyártók előtt. A Sharp Open Architecture Platform egyesíti a kereskedelmi vagy vállalati signage felhasználók számára a Sharp csúcsminőségű hardverét az androidos SoC környezettel és a saját, illetve független szoftver lejátszókkal. A Sharp már azt is bejelentette, hogy partnerségre lépett a CityMeo, Grassfish, Videro és easyscreen szoftver vállalatokkal.

A Sharp három új kijelző sorozata sokoldalú csatlakoztatási lehetőséget kínál. Ezek közé tartozik a beágyazott SoC lapka (4K tartalom kezelésére is képes) a Sharp Digital Signage szoftverével, vagy az integrált USB médialejátszó a Sharp új Content Distributor szoftverével, illetve a Mini OPS (Open Pluggable Specification) bővítőhely, mely sokoldalúan bővíti ki a felhasználási lehetőségek körét.

Az Intellel kifejlesztett Mini OPS egy modern, kisebb formátumú OPS. Három különböző típusú Mini OPS modul kerül bemutatásra az ISE vásáron (PC, vezeték nélküli, és HDBaseT), hogy a felhasználóknak szélesebb megjelenítési és interakciós lehetőségeket kínáljunk. A kompakt Mini OPS modul egyszerűen telepíthető, kezelhető és karbantartható, és a jövő-biztos nagy sebességű csatlakozók támogatják a 4K tartalmak átvitelét is.

Videofal
A videofal piacon meglévő erős kínálatára építve a Sharp egy új, 70"-es képátlójú modellt mutat be, ami jelenleg a világ legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható videofal kijelzője. A PN-V701 egyesíti a Sharp egyedülálló UV2A technológiáját és fejlett UCCT (Uniform Colour Calibration Technology) technológiáját az ultra vékony, de erős káva kialakítással, ami révén összefüggő, kiváló minőségű képet nyújtanak a készülékek a videofal egészén minimális kép megszakítással és egyszerű kép karbantartással.

Jövőbe tekintő technológia
A Sharp egy félig átlátszó, 17 hüvelykes, ún. Field Sequential Display panellel rendelkező megjelenítőt is bemutat standján. A készülék egy Japánban kifejlesztett prototípus, mely magában rejti annak a lehetőségét, hogy széles körben használják, a digitális signage kijelzőktől egészen a szórakoztató eszközökig. Ez a rendkívül energiahatékony technológia teljesen különbözik a többi, ma elérhető képernyőtől, mivel egy nagyfrekvenciás szekvenciális RGBW színrendszert használ.

A Sharp számos különböző technológiájú prototípust fejleszt és értékel folyamatosan, a Field Sequential Display kijelző csak az egyike a kutatási és fejlesztési területeknek.

A Sharp Visual Solutions termékeivel és megoldásaival kapcsolatos bővebb információért kattitnson ide www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/megjelenito-megoldasok.htm.

● Android a Google Inc. védjegye.

Kapcsolat

ANNA KOZAK
PR Manager CEE
Anna.Kozak@sharp.eu

Social