Kapcsolat

Maximális függetlenség

Az innovatív tároló megoldásoknak köszönhetően az elektromos hálózattól való függetlenedés mára minden korábbinál nagyobb arányú lehet: Egy akkumulátoros tárolóval rendelkező napelemes rendszer egy átlagos háztartás szükségleteinek 80%-át képes fedezni, évszaktól függően.

A napenergiával való önellátás lehetősége sokáig korlátozott volt. Napközben a szükségesnél több energia termelődött, éjszaka pedig nem volt elérhető a megtermelt saját energia.

A különböző innovatív tárolási megoldások megjelenésével mára ez az arány akár 80%-ig is nőhet, az időjárási körülményektől függően. A napközben megtermelt energia eltárolható, és a nap bármely szakában felhasználható, akár éjszaka is.
A teljesen feltöltött akkumulátorral a rendszer továbbra is fedezi a saját fogyasztást. A feleslegesen megtermelt energiát betáplálja a rendszer a közüzemi hálózatba.

Napenergia használata napközben

Napelemek és tároló napi működése

Reggel

A napelem rendszer által megtermelt energiát saját fogyasztásra felhasználják. A felesleges energiát eltárolják az akkumulátorok.

Délután

A teljesen feltöltött akkumulátorral a rendszer továbbra is fedezi a saját fogyasztást. A feleslegesen megtermelt energiát betáplálja a rendszer a közüzemi hálózatba.

Este

Naplemente után a rendszer az akkumulátorban eltárolt energiával fedezi a saját fogyasztást.

Éjszaka

Még az éjszaka során is a rendszer az eltárolt energiát használja fel. Ha az akkumulátor kapacitása nem elegendő, a rendszer a közüzemi hálózatból vesz fel energiát.

Akkumulátor kisokos

Napelem akkumulátor választás — a fontos szempontok

Energia megoldások gyártójaként a Sharp fotovoltaikus modulok (PV modulok) mellett akkumulátor megoldásokat is kínál a különböző igényeknek megfelelően, a közműszolgáltatóktól való lehető legnagyobb függetlenség elérése érdekében.

Akkumulátorok működése

A piacon elérhető akkumulátorok működése elsősorban a részegységeiben tér el. Az akkumulátor működési elvétől függően lehetnek egy meglévő PV rendszer kiegészítői, vagy teljes körű megoldások új telepítésekhez.

Akkumulátor kapacitása (kWh)

A kWh-ban kifejezett felhasználható akkumulátor kapacitás jelzi, hogy mennyi energia nyerhető ki a teljesen feltöltött akkumulátorból. A gyártók gyakran a névleges (teljes) kapacitást is megadják, bár ez a mennyiség általában teljesen nem érhető el. A két érték közötti különbség a kisütési mélység (DOD). Példa: Egy akkumulátor tárolási kapacitása 16 kWh és kisütési mértéke 50%, akkor 8 kWh érhető el belőle (16 kWh 50%-a). Az Ön háztartásához szükséges akkumulátor kapacitása PV rendszere méretétől, energiafogyasztási igényeitől, és kívánt energia függetlenségének mértékétől függ. A megfelelő tárolási megoldással az elérhető kapacitás teljes egészében kihasználható és maximális függetlenség érhető el a közüzemi hálózattól.

Technológia

Két fő akkumulátor technológia érhető el a piacon: lítium-ion cellák és ólomsavas akkumulátorok. Mindkét technológiának megvannak az előnyei és hátrányai Az ólomsavas akkumulátorok régóta bejáratott és bizonyított megoldások, de nagyon nehezek és sok helyet foglalnak el. A líthium-ionos cellák nagyobb kisütési mélységgel rendelkeznek, nagyobb a hatékonyságuk és könnyebbek, ezért például ilyen akkumulátorokat használnak a csúcsminőségű elektromos autókban is.

Hely

Az ólomsavas és a lítium-ionos akkumulátorok eltérő telepítési helyet igényelnek, legyen szó a hely méretéről vagy a padló terhelésről. Ezért különösen fontos, hogy előre ellenőrizzék az akkumulátorok telepítési helyét a házban.

Garancia

A termékek jótállása kiterjed az anyag és gyártási hibákra. A teljesítmény garancia szavatolja az akkumulátor teljesítményében beálló csökkenést egy minimális kapacitásra a jótállási időszakon belül, és gyakran a teljes ciklusok minimális számát is. A garancia terjedelme a gyártótól függ.

Teljes feltöltési ciklus

Az akkumulátor teljes feltöltését, majd teljes lemerítését kisütési mélységre, egy teljes ciklusnak nevezik. Egy teljes ciklus számos részleges ciklust (töltést és merítést) tartalmazhat. A jótállási időszakban egy maximális számú ciklust el kell érni. Figyelembe kell venni, hogy a ciklusok száma utal a megadott kisütési mélységre.

Érdeklődjön a Sharp telepítést végző partnerétől az Ön igényeihez legjobban illeszkedő, javasolt akkumulátor rendszerről.