Kapcsolat

A rendszer jelenleg Németországban és az Egyesült Királyságban érhető el, de tervezzük további országokra való kiterjesztését.

Moduláris megoldások

A “Smart Chap” egy moduláris kialakítású háztartási energiagazdálkodási rendszer, amit a napenergia háztartási fogyasztásának maximalizálására terveztek és hatékonyan kezeli a ház elektromos eszközeit.

A rendszer alapkonfigurációja egy elektromos irányító egységből, egy PV rendszerből, egy akkumulátoros tároló készülékből, egy inverterből és egy fogyasztásmérőből áll. A rendszer központi eleme az elektromos irányító egység, ami az összes többi komponens működését hangolja össze. A rendszer az innovatív ellenőrző és vezérlő alkalmazáson, a “Smart Chap” app-on keresztül irányítható. A hardver és szoftver elemek integrációját lehetővé tevő jövő orientált nyitott platform megközelítés teszi igazán egyedülállóvá a megoldást.

Intelligens alkalmazások

A “Smart Chap” alkalmazással ellenőrizhető és irányítható a háztartás energiarendszere.

Ellenőrzés

Az energiaszabályozó lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy bármikor ellenőrizzék háztartásuk energia rendszerét táblagépükön vagy okostelefonjukon keresztül. Például: mennyi elektromos áramot termel éppen a tetőre felszerelt napelem rendszer, mekkora a telepek töltöttsége, vagy mekkora a háztartás jelenlegi energia szükséglete. Az energiagazdálkodó alkalmazás megmutatja, hogy mennyi önállóan előállított energiát mikor használ fel a rendszer. Méri a háztartás energia függetlenségének szintjét is, és javaslatokat tesz javítására. Mindezeket az adatokat elmenti, és később grafikonok formájában elemezheti az egyes időszakokat.

Fogyasztás elemzés

A fejlesztés következő lépéseként lehetséges lesz a leggyakrabban használt készülékek (pl. hűtőszekrény, fagyasztó, TV) külön fogyasztását is megismerni, és így pontosan kiszűrhetők lesznek a "nagy fogyasztók", valamint azonosíthatók lesznek az energiatakarékossági lehetőségek. Ezt a folyamatot nevezzük megbontásnak.

Vezérlés

A“Smart Chap” alkalmazás nemcsak az energia folyamatok ellenőrzésére alkalmas, hanem az energia tárolás, a nyilvános hálózatba történő betáplálás és az energia fogyasztás célzott felügyeletére.

Idő eltolás

A független módon előállított energia maximális háztartási kihasználásának komoly kihívása az a tény, hogy a napenergia csak napközben termelődik, de az otthonokban igazán csak napnyugta után van szükség a megtermelt energiára. Az energia tárolás szabályozása egy lehetséges megoldása ennek a problémának, ami által a napenergia mindig elérhető a háztartásban.

Fogyasztás kezelés (csúcskiegyenlítés)

Az alkalmazás már rendelkezik egy intelligens villamosenergia fogyasztás szabályozóval, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy vezeték nélküli elektromos csatlakozón keresztül vezéreljék az energiafogyasztó készülékeket. A jövőben lehetőség lesz közvetlenül irányítani a "smart grid" azaz okoshálózatokat támogató eszközöket is. Egy időjárás előrejelző funkciót már most beépítettek az alkalmazásba. Ez a funkció később arra lesz használható, hogy vezérelje az elektromos készülékek használatát, például ha süt a nap, a rendszer automatikusan bekapcsolja a mosógépet vagy a hőszivattyút.

Egyedi tulajdonságok

Kiváló minőségű alkatrészek

A Sharp a világ egyik vezető napenergia megoldásokat gyártó vállalata, több mint 55 éves piaci tapasztalata igazolja szakértelmét és megbízhatóságát. A rendszer alapvető részegységeit, így a napelemeket, akkumulátorokat és a "Smart Chap" alkalmazást Németországban fejlesztették és gyártották, és a Német Elektromos, Elektronikai és Információs Technológiák Egyesülete (VDE) fogja tanúsítványával ellátni.

Rugalmas moduláris megoldások

A moduláris megközelítés lehetővé teszi önálló részegységek használatát, és az összekapcsolt készülékek vezérlését. Mindez azt jelenti, hogy a megoldás megfelelő új PV berendezések telepítéséhez, mind már meglévő PV rendszerekhez.

Nyitott platform megközelítés

A Sharp alapmegoldása Sharp napelemeket, BMZ márkájú 5kWh-os lítium-ion akkumulátorokat és Victron márkájú akkumulátor invertereket használ. De igazán a nyitott platform megközelítés teszi kiemelkedővé a megoldást. Ez azt jelenti, hogy a rendszer alapjaiban kompatibilis más gyártók (nap, víz, szél) energia előállító rendszereivel, ezért ideális az ország egészében az utólagos felszereléshez. Ugyanígy más gyártók akkumulátorai és inverterei is könnyen integrálhatók, feltéve ha az eszközök drivereit beprogramozzák a rendszerbe. A rendszer alapinterfészét folyamatosan bővítik.

Fogyasztás elemzés

A fogyasztáselemző funkció átlátható áttekintést ad a felhasználó elektromos áram használatáról. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen azonosíthatók az "áramfaló" készülékek, és ha a fogyasztó úgy dönt, lecserélheti őket.

Fenntarthatóság — Energy Shop

A “Smart Chap” megoldás megvásárlásával az ügyfél automatikusan hozzáférést kap az Energy Shop-hoz, ahol frissíthet a legújabb hardverekre és új alkalmazásokra.

Az alkamazás automatikusan frissíti magát a legújabb firmware verzióra. A Sharp HEMS megoldásával a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy folyamatosan lépést tartanak a piac új fejlesztéseivel.

Smart Home bővítmény

A későbbi fejlesztések során a rendszer tovább lesz bővítve, és a felhasználók egy teljes körű “Smart Home” (Okos Otthon) megoldás birtokába juthatnak szélesebb körű készülék vezérléssel. A fejlesztés révén lehetővé válik majd további berendezések vezérlése, így például hőpumpák, termosztátok, légkondicionáló készülékek, világítás és riasztók irányítása.

OEM / márka nélküli kivitel

Üzleti vásárlók, pl. közműszolgáltatók kérésére a szoftver felhasználói felülete a vállalat arculatához igazítható.

Rendszer felügyelet

A végfelhasználó kérésére az áramszolgáltató és a rendszer kiépítője ellenőrizni tudja a telepített rendszereket a Telepítő Központon keresztül.

Előnyök

A tiszta energia előállítás, a CO2 kibocsátás nélküli működés, és az energiafogyasztás csökkenése csak néhány példája azoknak az előnyöknek, amik a végfelhasználónál jelentkeznek.

Környezetvédelem

Napjainkban a közvélemény egyre jobban tudatában van a klíma- és környezetvédelem fontosságának. Mint ilyen, a tiszta energia előállítása és az energiafogyasztás csökkentése fontos napirendi kérdés. A felhasználó aktívan hozzájárulhat az energia használat átalakulásához, és a bolygó jövő generációk számára történő megőrzéséhez.

Pénzügyi előnyök

Az elektromos áram ára növekszik, miközben a napelemes rendszerek kiépítésének költsége csökken. A kettő együtt hatásaként bölcs dolog egy napelemes PV rendszer vásárlása mellett dönteni. A “Smart Chap” megoldás révén a felhasználók ellenőrizhetik és optimalizálhatják háztartásuk fogyasztását, és ezáltal lefaraghatják költségeiket. Nemzeti szinten a különböző kormányzati támogatások és adókedvezmények nyújthatnak további pénzügyi előnyöket.

Szabadság és irányítás

Napelemes rendszer telepítésével a felhasználók sokkal nagyobb szabadságra és biztonságra tehetnek szert. Többé nem lesznek tarifákhoz kötve, és az áremelkedések sem vonatkoznak rájuk. A rendszer által megtermelt elektromosságot a "Smart Chap" alkalmazással kontrolálhatják saját helyzetükhöz és szükségleteikhez mérten. Az alkalmazásnak köszönhetően a felhasználó mindig rálátással bír otthona energia folyamataira..