Kapcsolat

Miért a Sharp?

A napelemek kiválasztása — fontos szempontok

A napenergia-ipar cégei a termékeikkel kapcsolatban számos adatot és védjegyet kínálnak potenciális ügyfeleiknek. De mely adatok számítanak igazán és mitől egy jó napelem?

Megbízható cég, megbízható minőség

Egy napenergia rendszer hosszú távú beruházás. Ha Ön hosszú ideig elégedett szeretne lenni a döntésével, érdemes a minőséget választania. A Sharp 100 éves története és több, mint 55 éves tapasztalata a napenergia technológiában biztosítja befektetésének biztonságát. A Sharp Energy Solutions Europe létrejöttével az innovatív energia megoldások tudásközpontja jelent meg az európai piacon.

Pénzügyi stabilitás

A Bloomberg New Energy Finance (BNEF) létrehozott egy minősítési rendszert a napelemgyártók besorolásához. Azok a vállalatok, melyeknél  a banki mérleg pozitív, első osztályú minősítést kapnak. A Sharp Electronics 2015. májusában felkerült a Tier 1-es besorolású napelem vállalatok listájára, ami egyet jelent a pénzügyi stabilitással. Ez egyben egy fontos jelzés is a jótállás teljesítésével kapcsolatban.

Legjobb napelem márka díj

Az EUPD Research díjazza a napelem márkákat a márka ismertsége, a vásárlók választása és a forgalmazás alapján. A legfrissebb felmérések alapján a Sharp Electronics a legjobb napelemgyártó márkák között szerepel az Egyesült Királyságban és Németországban.

Helyi jelenlét

A Sharp 1968 óta van jelen helyi kirendeltséggel Európában. A helyi műszaki szolgáltatások és a széles körű telepítő hálózat átfogó szolgáltatást nyújt Önnek.

Teljesítmény

A Pmax a napelemek teljesítményének mértékegysége. Mértékegysége a Wp (wattpeak), és a napelem elektromos csúcsteljesítményét jelöli szabványos mérési körülmények között. A Sharp különböző modulokat kínál 250 Wp és 300 Wp között. A megfelelő értékeket a modul típus címkéje vagy adatlapja tartalmazza.

Hatásfok

A hatásfok a bejövő (napenergia) és a kimenő (napelem által termelt energia) aránya. A modul hatásfoka általában viszonylagos. Habár néhány gyártó a cella hatékonyságát is megadja. Ezért fontos, hogy mindig a megfelelő értékeket hasonlítsuk össze. A nagyobb teljesítmény és hatásfok különösen akkor ajánlott, ha a tetőn kicsi a rendelkezésre álló felület. A Sharp napelemei magas, akár 19,8%-os hatásfokúak.

Minőségi és környezetbarát tanúsítványok

Többféle minőségi tanúsítvány létezik a piacon.
A végfelhasználónak gyakran átláthatatlan, melyik szervezet állította ki őket és milyen feltételek alapján.

A Sharp napelemei a következő minőségi tanúsítványokkal rendelkeznek:

IEC: A biztonság, a minőség és a tartósság alapján állítja ki (IEC/EN 61215 és IEC/EN 61730) a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission-IEC).
TÜV és VDE állítják ki az alábbi tanúsítványokat, más minősítések mellett  

ISO: Az International Organization for Standardization (ISO) minőségi (ISO 9001) és környezetbarát szabványai (ISO 14001) alapján állítja ki.

CE: A gyártó elismeri, hogy a termék megfelel az európai előírásoknak.

MCS: Akkreditáció az Egyesült Királyságban történő forgalmazáshoz

Napelem cella technológiák

Kétfajta elterjedt technológia van a piacon: a polikristályos és a monokristályos napelem cella. A monokristályos cellák általában hatékonyabbak, de gyártásuk drágább, míg a polikristályos cellák költséghatékonyabban gyárthatók, de kisebb hatékonyságúak. A tetőn levő helytől függ, melyik technológia hatékonyabb az Ön esetében. Ha a tér mérete korlátozott, a monokristályos napelem modulokkal érheti el a legnagyobb energiatermelést.

Jótállás

A napelem gyártók két különböző garanciát különböztetnek meg: a termékre vonatkozó jótállást és a teljesítményre vonatkozó garanciát. A napelem teljesítménye használata során általában csökken. A maximálisan megengedett csökkenést a teljesítmény garancia határozza meg. A Sharp 10 éves termék garanciát és 25 éves folyamatos teljesítmény garanciát vállal. Néhány gyártó bizonytalanabb garanciát vállal a teljesítményre. A Sharp folyamatos teljesítmény garanciája kiszámítható biztonságot jelent a napelemrendszer tervezésénél.

Tartós kialakítás

Attól függően, hova kerülnek a napelemek, különösen ki lehetnek téve a környezeti hatásoknak, ezért rendkívül ellenállónak kell lenniük.

Éppen ezért a Sharp kiváló minőségű részegységeket használ a gyártás során, melyek bizonyítottan helytállnak nehéz környezeti körülmények között is.

A Sharp a napelemek (fotovoltaikus modulok) széles skáláját kínálja. Kérje a Sharp nagyszerű csomagajánlatát, mely tartalmazza a napelemeket, a tárolási megoldást és az invertert.

Pénzügyi előnyök

Emelkedő energiaárak, napenergia rendszerek csökkenő költségei - ez a két dolog együtt hasznos befektetéssé teszi a napenergia rendszer megvásárlását, ökológiai és pénzügyi szempontból egyaránt.

A csökkenő betáplálási árak miatt sok országban azt gondolhatnánk, hogy a napenergia előállítása már nem kifizetődő. De a betáplálási árakon kívül az egyéb tényezők is anyagilag kedvezővé teszik a napenergia rendszerek működtetését.

Az elmúlt években a nyilvános hálózatból származó villamos energia költsége gyorsan növekedett Európában, átlagosan 4,3 %-kal évente. A jövőben további növekedés várható. Ugyanakkor a napelemek ára jelentősen csökkent, ami kedvező hatással van a beruházás költségeire.

Tehát a napenergia előállításának költségei összességében csökkentek.  A napelemek használata manapság gazdaságosabb, mint a hagyományos villamos energiáé, és ez az anyagi előny az energiaárak emelkedésével csak nőni fog. A saját napelemes rendszer alapvető függetlenséget biztosít a mások által irányított áraktól. 

Kormányzati támogatás

Az egyes kormányok programjától függően, több európai ország biztosít támogatást, hogy ezzel is segítse az energiaforradalmat. A lehetőségekről érdeklődjön országában illetékes, a telepítést végző szakemberektől.

Adókedvezmény

A nemzeti adótörvényektől függően, a napenergia rendszer (napelemek és akkumulátor) megvásárlása több európai országban kedvező az adózás szempontjából. Érdeklődjön könyvelőjénél, adótanácsadójánál az országával kapcsolatos információkról.

A jövő energiahálózatai

Számos akkumulátor megoldásokkal foglalkozó gyártó dolgozik további jövőbeli fejlesztéseken. Egyik német partnerünk már elkezdte egy program kidolgozását, mellyel lehetővé válik, hogy egy nyilvános hálózatról használjuk vagy ott tároljuk a felesleges energiát. A saját tárolási megoldás lehetővé teszi a jövőbeli lehetőségek kihasználását.

Karbon lábnyom

Felelősen a holnapért

A klíma- és környezetvédelem ma szilárdan jelen van a köztudatban. És így az egyik fő érv a tiszta energia előállítása mellett.

A tudósok nagy része egyetért abban, hogy a CO2 kibocsátás okozza az üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának megnövekedését, így a globális felmelegedést is. Ez a hőmérsékletemelkedés nemcsak a globális éghajlat stabilitását veszélyezteti, hanem a Föld lakosságának élelmezési alapját, a létező part menti településeket, valamint az állat- és növényvilág diverzitását is.
(Forrás: Fraunhofer Institute).

Sokan már a teljesen kibocsátásmentes és tiszta elektromos áram termelésre támaszkodnak napenergia rendszereink egyikének segítségével. Ez, a pénzügyi és politikai szempontokat figyelmen kívül hagyva, nagyban hozzájárul környezetünk és a jövő generációk életének megőrzéséhez.

Az Ön személyes hozzájárulása

Példa: Egy kétszemélyes háztartás átlagos energiafogyasztása évente 2.500 kWh. Ha napenergiát használunk a hagyományos villamos energia helyett, a megtakarítás a következő:

egy átlagos fa évente előállított oxigénmennyisége

egy átlagos kocsi kibocsátása 8.750 kilométerre
(forrás: www.klimanko.de)

A Sharp napelemekkel kapcsolatos szakértelme

A Sharp 1959 óta foglalkozik napenergiával. A környezet iránti felelősségtudatunk teszi a Sharp-ot globális hajtóerővé a fotovoltaikus energia kutatása és fejlesztése terén.

A Sharp napelemei megtalálhatók otthonokban, középületekben és háztömbökben, műholdakon, világítótornyokon, a közúti forgalomban és ipari alkalmazásokban. Az alkalmazások széles köre bizonyítja, hogy a Sharp napelemek  sokféle környezetben használhatók.

 • 2014

  A Sharp Energy Solutions Europe megalapítása. Az innovatív energia megoldások tudásközpontja 

  2013

  A világ legnagyobb, 44,4%-os hatásfokú napelem cellájának kifejlesztése 

  2011

  Az egyik legnagyobb naperőmű megkezdi működését (73MW, Thaiföld)

 • 2010

  Nemzetközi IEEE mérföldkő díj a Sharpnak a napelemek kereskedelmi és ipari elterjesztéséért

  (IEEE = International Institute Electrical and Electronics Engineers)

  2008

  A világon elsőként érjük el a 2 GW-os összesített termelést napelemekkel

  2005

  Fényáteresztő napelemek kifejlesztése, melyek építőanyagként használhatók ablakokhoz

 • 2000

  A világ vezető napelem gyártó cége

  1992

  Az amorf vékonyfilmes technológia fejlesztésének kezdete 

  1980

  Az amorf vékonyfilmes technológia fejlesztésének kezdete 

 • 1976

  Az első napelemes számológépek megjelenése

  1970

  Űrben felhasznált napelemek gyártásának kezdete

  1959

  1963: Siker a napelemek tömeggyártásában