Kapcsolat

Új menedzselt nyomtatási szolgáltatásokat kínál a Sharp a KKV-k számára

Budapest, 28.10.2016
A Sharp Electronics CEE új menedzselt nyomtatási szolgáltatása (MPS) segítséget nyújt a kis- és középvállalkozásoknak, hogy csökkentsék nyomtatási és másolási költségeiket. A Sharp a vállalkozásokkal együttműködve dolgozza ki testre szabott szolgáltatás csomagját, ami magába foglalja a hardvert, szoftvert, a felhő alapú dokumentumkezelő szolgáltatásokat, dokumentum biztonsággal kapcsolatos tanácsadást és a folyamatos menedzsmentet. A rugalmas szerződési formában kínált új szolgáltatás komponensei és szolgáltatási szintjei bármikor megváltoztathatók.

Míg majdnem minden kis- és középvállalkozásnak szüksége van működő nyomtatási és szkennelési megoldásokra, a legtöbbnek azonban nincs ideje vagy szakértelme nyomtatóinak hatékony kezelésére. Mindez azt jelenti, hogy a felesleges adminisztrációs és fogyóeszköz költségek növekednek, miközben készülékeik alulteljesítenek. A Sharp MPS révén a vállalati szintű nyomtatókezelést mindenki számára elérhetővé tesszük. – mondta Szabó Zsolt a Sharp Electronics Magyarországi Fióktelep  ügyvezető igazgatója.

A Sharp MPS öt fázisból áll: a vásárló igényeinek értékelésével kezdődik, majd megoldási javaslatok felkínálásán, a nyomtatási gyakorlatának átalakításán, a folyamatos menedzsmenten át jutunk el a folyamatos optimalizálásig. Ez a folyamat stratégiai keretként működik és célja, hogy rugalmasságot és méretezhetőséget biztosítson.

A fejlesztési javaslat részeként a Sharp felkínálhatja, hogy az egyes asztali nyomtatókat cseréljék le alacsonyabb számú multifunkciós készülékekre (MFP-kre), melyeket mindenki használhat. Elszámoló szoftver bevezetésére is sor kerülhet a vállalkozás nyomtatási és másolási szokásainak megismeréséhez és a költségek nyomon követéséhez. A Gartner becslése szerint a proaktív nyomtatáskezelés az irodai nyomtatási költségeket akár 10 - 30%.-kal is csökkentheti[1]. 

A Sharp MFP-k már önmagukban is számos fejlett biztonsági funkciót kínálnak az adatok megosztás, tárolás és létrehozás közbeni védelme érdekében. A biztonsági funkciók között megtalálható az adatok automatikus titkosítása az MFP merevlemez-meghajtójáról történő átvitel során, valamint az MFP-re történő mentés során, valamint a fájlok megadott időtartam utáni automatikus törlése is elérhető. Az MPS  további lehetőségeket kínál a biztonság növelése érdekében, így például a biztonságos lehívásos nyomtatás (pull printing) lehetőségét, ami megakadályozza, hogy érzékeny információkat tartalmazó dokumentumok maradjanak a nyomtató tálcán, mivel a nyomtatást csak bejelentkezés után, a készüléknél állva lehet végrehajtani.

A Sharp egy sor menedzselt tartalomszolgáltatást is nyújt az MPS mellé. Például egy vállalkozás használhatja a Sharp dokumentumkezelő rendszerét, a Cloud Portal Office-t és integrált szoftverét egyes dokumentum munkafolyamatainak automatizálásához. A pénzügyi osztályon a multifunkciós készülékre telepített szkenner alkalmazás kinyerheti a hasznos adatokat a számlákból, például a számla összegét, optikai karakterfelismerőt (OCR-t) használva. A beolvasott összeg alapján a beszkennelt dokumentum pedig automatikusan továbbítható az illetékes vezetőnek jóváhagyásra.

A kis- és középvállalatoknak kínált Sharp menedzselt nyomtatási szolgáltatásokról szóló további információért látogasson el honlapunkra http://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/dokumentum-megoldasok.htm#content-1783.

[1] https://www.gartner.com/doc/2537615/costcutting-initiatives-office-printing 

Kapcsolat

ANNA KOZAK
PR Manager CEE
Anna.Kozak@sharp.eu

Social