110 anniversary logo banner

A Sharp Europe a 110 éves globális innovációt követő átalakuló jövőre fókuszál

A Sharp Europe, amely Európa-szerte üzleti technológiai termékeket és szolgáltatásokat kínál a vállalkozások és szervezetek számára, további üzleti átalakulást tűz ki célként, mivel anyavállalata, a Sharp Corporation 2022. szeptember 15-én emlékezik fennállásának 110. évfordulójára.
A Sharp Corporation több mint 49 000 embert foglalkoztat világszerte, és szakértője a vállalkozások közötti és a fogyasztói innovációnak. Alapítója, Tokuji Hayakawa ezen a napon, 110 éve, 1912-ben fémmegmunkáló műhelyt nyitott Tokióban. Később feltalálta az „Ever Ready Sharp Pencil”-t, egy csavaros típusú mechanikus ceruzát, amely a vállalati márka eredete lett.


A Sharp Corporation azóta egyedülálló termékek és technológiai megoldások fejlesztőjeként nőtte ki magát világszerte, amelyek számos jelentős mérföldkővel kulcsszerepet játszottak az elektronikai ipar alakításában.
• 1972-ben mutatta be első másológépét és 2022 év elején ünnepelte „A nyomtatás 50 éve” évfordulóját.
• A vállalat kifejlesztette a világ első kereskedelmi forgalomban kapható 8K monitorát és 2019-ben piacra dobta a világ első tanúsítvánnyal rendelkező Windows Collaboration Display-ét.
• A Sharp a világ egyik legnagyobb napelem gyártója, és több mint 60 éve a fotovoltaikus technológiák használatának hajtóereje. Ez idő alatt a Sharp több mint 50 millió PV panelt szállított le, és 16,5 GW teljesítményt termelt, ami 179 Mt CO2-kibocsátás teljes megszüntetésének felel meg.
• 2000-ben a Sharp bemutatta kiemelt Plasmacluster légtisztító technológiáját.
• 1964-ben a Sharp kifejlesztette a világ első teljesen tranzisztoros számológépét és 2000-ben leszállította az iparágban első kamerával felszerelt mobiltelefont.
• 2001-ben a Sharp bemutatta az AQUOS márkájú LCD TV-ket és 2020 szeptemberének végéig 500 millió darabot szállított le.


A Sharp Europe üzlete immár az üzleti technológiai szolgáltatások integrált skáláját kínálja, túlmutatva az MFP-n és a kijelző termékeken – azáltal, hogy kínálatát az IT-szolgáltatásokra is kiterjeszti. Két IT-szolgáltatási üzletág – az Egyesült Királyságban a Complete IT és a svájci IT Point – megvásárlása mellett a közelmúltban bejelentette, hogy a következő évben további akvizíciókkal bővíti az IT szolgáltatások üzletágát.
Az elmúlt két évben jelentős befektetéseket eszközölt új termékekbe és szolgáltatásokba, hogy ez az átalakulás megvalósuljon. A DynaBook felvásárlása a Sharp Corporation által azt jelenti, hogy a laptopok díjnyertes választékát kínálja, amelyek ideálisak a hibrid munkahelyekre. A Sharp arra számít, hogy az elkövetkező években a „laptopok szolgáltatásként” nyújtása növekedni fog.
A közelmúltban azt is bejelentette, hogy a Sharp NEC Display Solutions, a NEC-vel közös vállalat 500%-os növekedést ért el európai display üzletágában, a valaha volt legteljesebb termékpalettával, és itt további növekedés várható.
A 110 évnyi globális innováció után a Sharp most az összes piac további átalakulására összpontosít a jövőben.

Rob Tung, a Sharp Europe elnöke így nyilatkozott:
„Megtiszteltetés számomra, hogy a Sharp család tagja lehetek, amikor ünnepli ezt a történelmi mérföldkövet. Miközben ezt a pillanatot ünnepeljük és elgondolkodunk a világszerte tapasztalható elképesztő innovációkon, még több üzleti átalakulást és növekedést várunk itt Európában. Bővítjük kínálatunkat és innovatívabb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztünk üzleti ügyfeleink, valamint a társadalom egésze érdekében.”
A Sharp elkészítette a 110. évfordulós logót megemlékezésül és hálája jeléül az érdekelt felek támogatásáért az elmúlt 110 évben – a zöldről kékre való színátmenet a vállalat 1912 óta tartó átalakulását fejezi ki.

A Sharp Europe-ról
A Sharp Europe számos üzleti technológiai termék és szolgáltatás révén lehetővé teszi a kis- és nagyvállalkozások és szervezetek számára, hogy javítsák teljesítményüket és alkalmazkodjanak a jövő munkahelyeihez.
A londoni székhelyű Sharp Europe a magán- és közszférában, az oktatásban és a kormányzatban tevékenykedő ügyfeleket szolgálja ki. A portfólió a nyomtatóktól és a fejlett laposképernyős technológiáktól, az együttműködési platformokon át az IT-szolgáltatásokig terjed.
A Sharp Corporation részeként és a Foxconn támogatásával a Sharp Europe olyan új technológiai területeken fektet be és vezeti az iparágat, amelyek képesek megváltoztatni a világot. Kifejlesztette a világ első kereskedelmi forgalomban kapható 8K monitorát, és 2019-ben piacra dobta a világ első tanúsítvánnyal rendelkező Windows Collaboration Display-ét.
Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Sharp Europe hogyan változtatja meg a munka jövőjét, látogasson el a www.sharp.eu vagy a www.sharp.hu oldalra!