Historical compass
Historical compass

A Sharp története

A Sharp technológiai innovációban és kreatív szellemben gazdag története

A Sharp technológiai innovációban és kreatív szellemben gazdag története

Minden a névben van.

A Sharp egy olyan vízióból született, amely a felhasználói élmény javítása érdekében történő folyamatos innovációra törekszik. A Sharp az alapító Tokuji Hayakawa, a világ első mechanikus ceruzájának, az Ever-Sharpnak a feltalálója. Az cég névadója, ez a találmány, többek között elsőbbséget adott a Sharpnak világelső termékeinek fejlesztésében.

Az 1912-ben alapított Sharp Hayakawa őszinte és kreatív lelkülettel indult el azon az úton, hogy világszerte megváltoztassa az emberek életét és vállalkozásait. Ez a szellem beágyazódik a Sharp családi kultúrájába és abba a hozzájárulásába, amelyet a Sharp a technológia és a gyártás révén generációról generációra közvetít a társadalomnak.

1912

Miután 1912 áprilisában befejezte fémmegmunkálói gyakorlatát, a Sharp alapítója, Tokuji Hayakawa feltalálta a Tokubijo patent csatot, és megszerezte első szabadalmát. Ez a találmány készteti arra, hogy megnyissa első fémmegmunkáló műhelyét – ez a Sharp kezdete.

Sharp belt buckle

1915

Hayakawa feltalálja a Hayakawa mechanikus ceruzát, amely hamarosan az Ever-Ready Sharp Ceruza lesz a fémmegmunkáló műhelyében. Amint ismertté válik, az Ever-Sharp ceruza ihlette annak az üzletnek a nevét, amelyet ma Sharp néven ismerünk.
 

Mechanical Pencil

1925

Miután Oszakába költözött, 1920-ban a sajtó bejelenti, hogy 1925-ben Japánban megkezdődik a rádióadás, ami szikrát gyújt Hayakawában. 1925 áprilisára csapata kristályrádiót készít; Sharp márkajelzéssel ellátva júniusban eladásra érett, ez Hayakawa első lépése az elektronikai üzletágban.

 

Sharp crystal radio

1959

Hayakawa elkezd foglalkozni a félvezető technológiával és a napelemekkel – olyan elemeket kigondolva, amelyek a nap fényenergiáját elektromos árammá alakítják – megvizsgálja, hol lehet ezeket a legjobban felhasználni – hegyvidéki és tengermenti területeken, ahol kevés az áram.

1976-ra a napelemekkel végzett munkájuk megújítja az űripart.

Solar cell

1960

A háztartási gépek korában, az 1960-as években világszerte fellendül a konyhai, fürdőszobai és közművi elektronika K+F-e és gyártása. A cég 1960-ban kezdi meg a mikrohullámú sütők fejlesztését, az R-10, 1KW-os modellt két évvel később adták tömeggyártásba.
 

Japan's first micro-wave oven

1970

1970. január 1-jén a Hayakawa Electric Co. Ltd (1935 májusában alakult) Sharp Corporation néven születik újjá. Hayakawa azt szeretné, ha egy név tükrözné az új elektronikai eszközökkel, például a félvezetőkkel kapcsolatos folyamatos kutatásaikat és innovációikat.

 

Sharp logo

1972

A Sharp az elektronikus számológép tudását és technológiáját használja fel üzleti felhasználású termékek fejlesztésére, új pénztárgépekkel és fizetési terminálokkal korszerűsítve a POS piacot. Ide tartoznak a számlázási és egyéb adatrögzítési funkciók, amelyeket az értékesítési csapatok, például a Coca Cola használnak.
 

POS system

1972

Januárban a Sharp piacra dobja első másolóját, az SF-201-et, amelyet még két sorozatgyártású modell követett ugyanabban az évben, és ez hatalmas előrelépést jelent a Sharp számára. A Sharp dokumentumrendszerek gyártása világszerte folyamatosan nőtt, 2009 végén a gyártás meghaladta a 15 millió darabot.
 

First ever copier

1973

A Sharp 1973 júniusában bemutatja a világ első zsebméretű, LCD-t használó COS elektronikus számológépét, az EL-805 Liquid Crystal Compet-et. Az LCD-kijelző könnyebbé teszi a számológépet, mindössze 20 mm vastag, és lenyűgöző, 100 órás akkumulátor-élettartamot biztosít egyetlen AA elemmel.
 

LCD Calculator

1991

A folyadékkristályos kijelző (LCD) technológiájának kiterjedt fejlesztését követően, és mindössze hat évvel a prototípus elkészítése után, a Sharp bemutatja az iparág első falra szerelhető TV-jét – a 9E-H sorozatot, amely az akkoriban legnagyobb elérhető, 8,6 hüvelykes színes TFT LCD-t használ.

wall mounted LCD tv

2000

A Sharp kifejleszti a Plasmacluster ionos légtisztító technológiát, amely a levegőtisztítást az innováció következő szintjére emeli. Kiterjedt tudományos kutatást folytatva a csapat felfedezi, hogy a plazma kisüléssel a Plasmacluster Ion Generator létrehozásához képesek előállítani a jobb minőségű levegőtisztításhoz szükséges ionokat.
 

Air purifier

2005

A Sharp 2005 augusztusában bemutatja a 65 hüvelykes LC-65GEI-t, megerősítve vezető helyét a síkképernyős LCD-piacon. A sorozat hatalmas képernyőmérettel, full HD minőséggel, környezetbarát dizájnnal és széles termékkínálattal rendelkezik.

 

Sharp 65 inch tv

2005

A Sharp kibocsájtja az MX-2700FG "minden egyben" színes nyomtatót. Ahogy a vállalkozások modernizálódnak, és az irodák a színeket részesítik előnyben a monokróm nyomtatással szemben, a digitális multifunkciós nyomtató alkalmazkodik a jobb színképességek, a kiváló képminőség, az üzleti megoldások, valamint a környezeti teljesítmény és információbiztonságra vonatkozó igényekhez.
 

Sharp's MX-3200FG

2005

Sharp napelemek borítják Manchester legmagasabb épületének (122 m) falait (CIS Tower), 7244 napelem, 80 W, 391 kW teljesítmény, amely a legnagyobb áramtermelő létesítmény egy kereskedelmi létesítményben Európában.

Manchester's CIS Tower

2011

A Sharp kibocsájtja az első interaktív táblát érintőképernyős kijelzővel, amely képes álló- vagy mozgóképek, valamint PC-képernyők elképesztően nagy felbontású megjelenítésére. A mellékelt alkalmazásszoftver egyszerű érintéssel kezelhető, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy közvetlenül a képernyőre írhassanak jegyzeteket tollal vagy ujjal, nagyíthassanak vagy kicsinyítsenek, és lapozhassanak az oldalakon.

Interactive Whiteboard

2018

Megőrizve piacvezető státuszát, a Sharp 2018 májusában kiadja az első 70 hüvelykes 8K professzionális kijelzőt, az LV-70X500E-t. Ezt követően 2021-ben bemutatásra kerül a világ legnagyobb 8k felbontású kijelzője, a 120 hüvelykes 8K UV²A LCD. A Sharp büszkén változtatja meg azt, ahogyan a nézők látják a világot, mivel a monitorok nagyobb felbontásban reprodukálják a képeket, mint amennyit az emberi szem képes rögzíteni.

Sharp 8K display

2019

A Sharp elindítja a Windows kollaborációs képernyőjét, amely mesterséges intelligencia, IoT és termelékenységi eszközöket használ, hogy termelékenyebb és együttműködőbb környezetet hozzon létre, amely lehetővé teszi a hibrid és dinamikus munkavégzést. A 2020 és 2021 közötti időszakban létfontosságú volt, hogy a vállalkozások azonnali kommunikációhoz és együttműködéshez szükséges eszközöket biztosítsanak a világjárványban élő emberek kapcsolatának megteremtéséhez.

Windows Collaboration Display

2021

A Sharp új európai IT-szolgáltatási részleget hoz létre, hogy helpdesket, műszaki támogatást, kiberbiztonsági és karbantartási szolgáltatásokat nyújtson a vállalkozások számára Európa-szerte.

Sharp IT Services logo

2022

A Sharp a nyomdaiparban eltöltött 50. évfordulóját ünnepli az első fénymásolójának 1972. januári piacra dobásával.

Sharp 50th Anniversary logo

2022

A Sharp 2022. szeptember 15-én emlékezik meg 110 éves évfordulójáról.
Egy újabb lenyűgöző mérföldkő a 110 éves globális innováció és átalakulás történetében

Celebrating 110 years of Success and Innovation at Sharp