Hands holding a plant
Hands holding a plant

A vállalati társadalmi felelősségvállalás

Vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiánk biztosítja, hogy pozitív hatást gyakoroljunk embereinkre, környezetünkre, választott jótékonysági szervezeteinkre és a minket körülvevő közösségre.

CSR a Sharp Europe-nál

1973-ban a Sharp egy merész üzleti filozófiát vázolt fel: „hozzájárulni az emberek kultúrájához, előnyeihez és jólétéhez szerte a világon”. E cél elérése érdekében az „őszinteség és kreativitás” a vezérelvek minden tevékenységünk mögött, és az, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan termékeket és technológiákat biztosítsunk, amelyek segítenek a társadalom jobbá tételében.

Vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiánk célja, hogy a lehető legtöbbet adjuk vissza, és pozitív hatást gyakoroljunk embereinkre, környezetünkre, választott jótékonysági szervezeteinkre és a minket körülvevő közösségre.

jótékonyság: víz

Az ivóvízhez való korlátozott hozzáférés a fejlődő országokban élő öt családból négy esetében a valóság.
Etiópia hegyvidéki Tigray régiójában nem ritka, hogy az emberek egy órát vagy többet gyalogolnak vizet hozni, és szűretlenül merítik azt egy zavaros, nyitott kútból. Így hát 2019-ben a Sharp Europe jótékonysági tevékenységbe kezdett: hogy finanszírozza egy kézi vízpumpa létrehozását.

A projekt 2021 júniusában fejeződött be, és több mint 65 000 helyi ember életét változtatja meg azzal, hogy tiszta és biztonságos ivóvízhez jutnak hozzá. Ez különösen jelentős volt a COVID-19 világjárvány idején, mivel a jó higiénia és az alapos tisztítás az első védelmi vonal a fertőzésekkel szemben, de ez szinte lehetetlen tiszta víz nélkül.

A projekt fenntarthatóságának biztosítása érdekében a helyi közösséget arra is ösztönözték, hogy vállaljanak felelősséget a vízellátás folyamatos karbantartásáért, azonosítsák a higiéniai kihívásokat, és alakítsanak ki hosszú távú egészségügyi és higiéniai gyakorlatokat.

Bővebben a Sharp és a charity:water közös munkájáról: A Sharp Europe és a charity:water szervezet Tiszta vizet biztosít Etiópiában

Three images of people collecting water

Karbonlábnyomunk csökkentése

A fenntarthatóságra érzékeny vállalatként a Sharp tavaly csatlakozott a spanyol Ökológiai Átmenet és Demográfiai Kihívások Minisztériuma által működtetett "Szénlábnyom-nyilvántartás, kompenzáció és CO2 mentesítés" elnevezésű nyilvántartáshoz.

Ez a nyilvántartás segít koordinálni a spanyol szervezetek erőfeszítéseit a tevékenységük által termelt üvegházhatású gázok kibocsátásának kiszámításában és csökkentésében, az éghajlatváltozásra gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

Egyúttal lehetőséget biztosít számukra, hogy az ország területen található erdészeti projektek révén részben vagy egészben kompenzálják szénlábnyomukat. Ezek a projektek számos környezeti és társadalmi előnnyel járnak, beleértve a szén-dioxid elnyelését a légkörből, más néven a szén-dioxid megkötését.

Jelenleg 2019-re és 2020-ra regisztráltunk, és rendelkezünk a "CALCULO" regisztrációs tanúsítvánnyal, mivel kiszámítjuk és ellenőrizzük a közvetlen kibocsátásunkat és az energiafogyasztással kapcsolatos kibocsátásokat. Az elkövetkező évekre vonatkozó célunk a "REDUCE" vagy a "COMPENSATE" tanúsítvány elérése.

Crowd holding large sun model

Gondoskodás a kiszolgáltatottakról

A COVID-19 világjárvány jelentős hatással volt sok ember fizikai és lelki egészségére, különösen a társadalom kiszolgáltatottabb tagjai esetében.

A spanyolországi Barcelona közelében működő Catalonia Foundation célja az oktatás, a gyámság, a szakképzés, a foglalkoztatás és a szociokulturális gondozás elősegítése és ösztönzése az értelmi fogyatékossággal élő, viselkedési zavarokkal küzdő vagy a társadalmi kirekesztés veszélyének kitett emberek számára. Ezek a társadalmi csoportok a COVID-19 miatti bezártság ideje alatt a szokásosnál is jobban szenvedtek, mivel nem kapták meg a számukra szükséges különleges figyelmet és célzott tevékenységeket.

Most, hogy visszatér az élet a normális kerékvágásba, a szervezet műhelyében promóciós anyagok készítésébe kezdtek, ami segít a lakóknak abban, hogy motiváltabbá váljanak, és úgy érezzék, hogy beilleszkedtek a társadalomba, mivel látják, hogy ismert cégek használják a tárgyaikat.

A Sharp rendszeresen ad ügyfeleinek különböző marketingcikkeket értékesítési akciók, találkozók és helyi rendezvények során, ezért idén az alapítványt választottuk néhány promóciós anyagunk elkészítéséhez. Már vásároltunk tőlük flip-flop papucsokat, és tervezzük, hogy a jövőben további tárgyakat rendelünk kereskedőinkkel való találkozókra.

Woman making flip-flops