Globe illustration in front of a sunset
Globe illustration in front of a sunset

Beszerzés

A fenntartható növekedés és a beszállítóival való kölcsönös jólét biztosítása érdekében a Sharp túllép a minőséggel, árral, valamint az alkatrészek és anyagok szállításával kapcsolatos kezdeményezéseken.

Tisztességes és pártatlan beszerzési tevékenység

A Sharp túllép a minőséggel, árral, valamint az alkatrészek és anyagok szállításával kapcsolatos kezdeményezéseken, beszállítóival együttműködve biztosítja a fenntartható növekedést és a kölcsönös jólétet.

Aktívan igyekszünk eleget tenni társadalmi kötelezettségeinknek a Sharp teljes ellátási láncának számos területén. E területek közé tartozik a termékbiztonság, a környezetvédelem, az emberi jogok és a munka, valamint az egészség és biztonság.

A Sharp alapvető megközelítését, konkrét irányelveit és a beszállítókhoz intézett beszerzési tevékenységekkel kapcsolatos kéréseit a beszerzési alapelvek tartalmazzák.

A stack of boxes next to a plane and a truck

CSR kezdeményezések

A Sharp Supply-Chain CSR Deployment Guidebook-ban, amely az Alapvető beszerzési elvekből származik, a Sharp egyértelműen deklarálja a CSR-kezdeményezések végrehajtását, mint például az összes törvénynek, rendeletnek és társadalmi szabványnak való megfelelést, valamint a környezet védelmét, mint beszerzési politikáját.

Konkrétan ezek közé tartozik a gyermek/kényszermunka és a diszkrimináció felszámolása, valamint a munkával kapcsolatos törvények betartása, például a munkavállalók szervezkedési és kollektív tárgyalási jogával foglalkozó jogszabályok. A Sharp arra is ösztönzi üzleti partnereit, hogy aktívan támogassák az ehhez hasonló tevékenységeket.

A Sharp naponta aktívan kommunikál a beszállítói értékesítési képviselőkkel, hogy elmélyítse a Sharp és üzleti partnerei közötti megértést.

Solar pv panels check list criteria

Vegyianyagok kezelése

A Sharp termékei számos alkatrészből és anyagból épülnek fel, és sokféle vegyi anyagot tartalmaznak. Gyártási folyamatainkhoz üzemeinkben vegyianyagokat is alkalmazunk.

A „Környezettudatos vállalat létrehozása őszinteséggel és kreativitással” című alapvető környezetvédelmi politikánkkal összhangban a Sharp Magatartási Kódex a következőképpen írja elő a vegyianyagok kezelését, a vonatkozó környezetvédelmi törvényeknek, előírásoknak és regionális megállapodásoknak való megfelelés előfeltétele mellett.

Chemicals

EU REACH rendelet

2007. június 1-jén lépett hatályba a vegyianyagok nyilvántartásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló (EK 1907/2006) európai uniós rendelet. E rendelet egyik célja, hogy a fenntartható fejlődés átfogó keretein belül javítsa az emberi egészség és a környezet védelmét a vegyianyagok kockázataival szemben.

A Sharp támogatja ezt a célkitűzést, és a Sharp magatartási kódexének megfelelően proaktív megközelítést alkalmaz a törvények és előírások betartása érdekében.

Hands holding a plant and hands holding buildings

Biztonsági adatlapok (SDS)

Az SDS (Biztonsági adatlap) leírja a vegyi anyag tulajdonságait, valamint az adott vegyi anyag – vagy az adott vegyi anyagot tartalmazó termék – kezelésére vonatkozó vészhelyzeti intézkedéseket baleset esetén.

Ez segít abban, hogy a vegyi anyag tulajdonságait megfelelően megértsék, és az adott vegyi anyagot tartalmazó termékek biztonságosan használhatók legyenek.

Woman working at home office with laptop and printed documents