Lézernyomtatók

Hogyan működnek a lézernyomtatók

Minden munkahelyen szüksége van irodai nyomtatóra. Ha megbízható, jó minőségű nyomtatási megoldást keres, a lézernyomtatót vagy a multifunkciós lézernyomtatót nehéz felülmúlni. Hogyan működnek a lézernyomtatók.

A lézernyomtatók lézerrel elektrosztatikusan töltik fel a képet a nyomtató belsejében lévő dobra, majd ez a töltés magához vonzza a festékrészecskéket, amelyek aztán hő hatására a papírhoz olvadnak a végső nyomat elkészítéséhez. Az eredmény éles szöveg és élénk képek, akár A4-es színes nyomtatót, akár A3-as fekete-fehér nyomtatót használ. 

A lézernyomtató technológia a legtöbb modell szabványává vált, nem csak az asztali nyomtatók, hanem a multifunkciós lézernyomtatók és a lézernyomtató fénymásolók esetében is. A lézernyomtatók festékkel, nem tintával dolgoznak. A CMYK (ciánkék, bíbor, sárga és fekete) tonerek lehetővé teszik a lézernyomtatók számára, hogy fekete-fehér és színes nyomatokat is készítsenek. Színes, multifunkciós lézernyomtatóknál vagy bármely más lézeralapú készüléknél használják, amely színes dokumentumokat készít. Az A3-as A4-es fekete-fehér vagy nyomtatóban csak egy festék lesz: fekete.

BP-70M65 product image

Hogyan válasszuk ki a legjobb lézernyomtatót

A lézernyomtató technológia a legtöbb modell szabványává vált, nem csak az asztali nyomtatók, hanem a multifunkciós lézernyomtatók és a lézernyomtató fénymásolók esetében is. A3-as színes nyomtatóként, belépőszintű nyomdagépként, "minden egyben" nyomtatóként – vagy szinte bármi, ami ezen kategóriák között van –, a lézertechnológia a formák és méretek hatalmas választékában megtalálható. Ez azt jelenti, hogy bármitől függetlenül élvezheti a kiváló minőségű nyomtatást.

A vezeték nélküli multifunkciós lézernyomtatók kiváló választási lehetőséget jelentenek, és lehetővé teszik a gyors és egyszerű nyomtatást bármely, a Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatott telefonról vagy laptopról.

Product-Printer-MX-8081_FN22

Biztonságosabb nyomtatás

A céged adatai értékesek. Éppen ezért a legjobb "minden egyben" nyomtatók fejlett biztonsági funkciókat kínálnak a multifunkciós nyomtató és a rajta lévő adatok védelmére.

Tudtad, hogy egy nem védett eszközt fel lehet törni? A modern "minden egyben" nyomtatók számítógépek – processzorral, memóriával és tárolóval rendelkeznek. A "minden egyben" készülék tárolója az összes nyomat, szkennelés és másolat adatait tárolhatja. Ezt a tárhelyet azonban veszélyeztethetik a hakkerek.

Ez az oka annak, hogy a legjobb eszközök több biztonsági intézkedést is tartalmaznak, amelyek célja az érzékeny adatok védelme. Keresse azokat a funkciókat, amelyek titkosítják az összes tárolt adatot, csak a jóváhagyott engedélyezési listán szereplő alkalmazásokhoz és firmware-hez biztosítanak hozzáférést, és biztonsági másolatot készítenek a beállításokról, hogy támadás esetén segítsék a helyreállítást.

Man-pressing-lock-icon-on screen

Intelligens menedzsment az intelligens megoldásért

A lézernyomtatók flottája jobb láthatósága és irányítása érdekében nyomtatáskezelő szoftverre van szüksége.  

Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy bizonyos csapatoknak és személyeknek hozzáférést biztosítson a nyomtatóhoz. Például bizonyos részlegek számára lehetővé teszi a színes nyomtatáshoz való hozzáférést. Segíthet javítani a dokumentumkezelést, a biztonságos dokumentumtárolást és még sok mást.

Office workers working at desk and an informal meeting