Színes nyomtatók

Legyenek világosabb dokumentumai

Iparágától függetlenül a színes nyomtatók segíthetnek abban hogy dokumentumai kiemelkedjenek a többi közül, elősegítve a tisztább kommunikációt és megértést, általuk valódi hatást érhetnek el.

Product-Printer-MX-C304W-colour scanning

Sokoldalú multifunkciós nyomtatók

Az A4-es és A3-as színes nyomtatók sokoldalú kiegészítői minden munkahelynek. Válasszon asztali nyomtatók vagy a sokat kibíró padlón álló egységek közül, hogy megfeleljen igényeinek és a rendelkezésre álló helynek. A teljes nyomtatási megoldáshoz válassza az all-in-one nyomtatókat (más néven multifunkciós színes  lézernyomtatókat). Ezek az eszközök jelentik a végszót az irodai termelékenységben, egyesítve a nyomtatási, másolási, faxolási, szkennelési és szkennelés e-mailbe funkciókat.

A belépőszintű nyomdagépek segítségével megtapasztalhatja a professzionális szintű lehetőségek teljes skáláját, a színes fénymásolástól és az A3-as nyomtatáson át a lyukasztásig, tűzésig és füzetkészítésig. 

BP-60M45

Érdemes színes nyomtatót választani a fekete-fehér nyomtató helyett?

Minden attól függ, hogy milyen dokumentumokra van szüksége. Ha prezentációkat, összetett táblázatokat vagy marketinganyagokat nyomtat, valószínűleg a színes nyomtatók a legalkalmasabbak erre a feladatra. Ha azonban csak szöveges dokumentumokat nyomtat kevés színnel vagy szín nélkül, akkor egy fekete-fehér nyomtató is megfelelő lesz.

Four colleagues in a business meeting with printed documents

Mennyire biztonságosak a színes nyomtatók?

A multifunkciós nyomtatók okos extrái biztonságban tartják adatait. Végül is a nyomtatókat ugyanúgy fel lehet törni, mint a számítógépeket. A nyomtató memóriája tartalmazhatja az összes legutóbbi nyomtatás adatait, és ezt a tárhelyet a számítógéphez hasonlóan veszélyeztethetik a hakkerek.
 

Ezért érdemes a következő biztonsági funkciókra ügyelnie, amikor színes nyomtatót választ:

  • Önjavító firmware - A nyomtató magjában található számítógépes kód megsérülhet, ha megtámadják. Válasszon önjavító védelemmel ellátott színes nyomtatót, hogy a lehető legbiztonságosabb maradjon.
  • Engedélyezőlista (fehérlista) készítés - Egyes nyomtatók az engedélyezőlistát használják a jogosulatlan használat megakadályozására. A legjobb nyomtatók figyelik a hozzáférési kísérleteket, és csak olyan alkalmazásokhoz és működő firmware-hez adnak hozzáférést, amelyek szerepelnek a jóváhagyott engedélyezési listán.
  • Titkosítás - Használjon katonai szintű biztonságot a nyomtatóhoz, például Védelmi profil nyomtatott példányokhoz (HCD-PP v1.0). Szintén ellenőrizze SSL / TLS tanúsítvány érvényesítéssel rendelkezik, amely automatikusan ellenőrzi, hogy a nyomtatóval folytatott kommunikáció biztonságos-e. 
Man-pressing-lock-icon-on screen

Okosabb nyomtatás a megfelelő szoftverrel

Nyomtatáskezelő szoftver segítségével a legtöbbet hozhatja ki színes lézernyomtatójából. Ez az okos szoftver maximalizálja a nyomtatási hatékonyságot, segít a nyomtatóhasználat elemzésében és speciális szabályok alkalmazásában, például a színes nyomtatáshoz való hozzáférés korlátozását bizonyos csapattagokra.

A legjobb kezelőszoftver azt is lehetővé teszi, hogy felhasználói hitelesítést adjon nyomtatóihoz, így biztonságban tarthatja az érzékeny adatokat, és csökkentheti a papírpazarlást.

Office workers working at desk and an informal meeting