Asztali nyomtatók

Hozzon ki többet asztalából

Ha gyors és kényelmes nyomtatást keres az íróasztala mellett, a kis asztali nyomtatók nagy szolgáltatásokat kínálnak kis helyigénnyel. Általában A4-es fekete-fehér vagy A4-es színes nyomtatóként kaphatók. 

Először is tegyünk rendet a terminológiánkkal: A „nyomtató” olyan egycélú eszközre utal, amely dokumentumokat nyomtat, és semmi mást. A „minden egyben” (más néven multifunkciós nyomtatók, vagy MFP-k) azonban hozzáadják a szkennelés, a fénymásolás és a faxolás lehetőségét. Egyes eszközök lehetővé teszik, hogy közvetlenül e-mailbe szkenneljen, lerövidítve a munkafolyamatokat, amivel időt takaríthat meg.

Az asztali nyomtató hatékony eszköz bármely csapat számára, a pénzügyektől a HR-ig. De néha többre van szükség minthogy egy nyomtató csak nyomtató legyen. A "minden egyben" nyomtatók rendelkeznek a szükséges funkciókkal.

"minden egyben" és az egyfunkciós nyomtatók további tartozékokkal is bővíthetők, amelyek extra papírkapacitást biztosítanak, és padlón álló egységgé alakítják őket.

Product-Printer-MX-B467F

Érdemes asztali nyomtatókat választani?

Az asztali nyomtató ideális választás, ha alacsony a nyomtatási mennyiség, korlátozott a hely, vagy kis csapatot kell kiszolgálni, akik speciális követelményeket támasztanak (csak nyomtatniuk kell). Asztali nyomtató kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:
 

  • Nyomtatási sebesség - A gyorsabb nyomtatás kevesebb várakozási időt jelent. 
  • Papírkapacitás - A nagyobb kapacitás kevesebb papírbetöltési szünetet jelent, de megnövelheti a nyomtató méretét és súlyát, így padlón álló géppé válik. De ezek a további papírtálcák később is hozzáadhatók, így ha vállalkozásának kezdetben csak asztali nyomtatóra van szüksége, viszont később, ha a nyomtatási igények megnövekednek, bármikor hozzáadhat további tálcákat. Kezdetben elegendő lehet egy asztali nyomtató, majd ahogy nyomtatási igényei növekednek, további papírkapacitással bővíthet, igény szerint.  
  • Nyomtatáskezelő szoftver - Kezelhető és vezérelhető nyomtatója egy többtagú nyomtatóflotta részeként?
  • Vezeték nélküli funkciók - Ha azt szeretné, hogy munkatársai okostelefonjukról vagy táblagépükről nyomtathassanak, a vezeték nélküli asztali nyomtatók vagy a "minden egyben" készülékek/MFP-k nagyszerű választást jelentenek. 
  • Színes vagy fekete-fehér - Akár klasszikus A4-es fekete-fehér van szüksége szöveges dokumentumokhoz, akár színes asztali nyomtatóra az élénk, kiváló minőségű képekhez és márkajelekhez, az asztali nyomtatók mindkettőt kínálják. 
Business meeting in modern office with desktop printer in background

Nagyobb formátumú A3-as nyomtatás?

Nagyobb vagy összetettebb dokumentumok, például műszaki rajzok vagy táblázatok esetén az A3-as fekete-fehér vagy A3-as színes nyomtatók nagyobb formátumú nyomatokat készítenek, ha szükséges – de ügyeljen arra, hogy legyen helye ezeknek a nagyobb eszközöknek, mivel ezek általában túl nagyok és nehezek egy íróasztalhoz. 

BP-70M65 product image

Tartsa biztonságban nyomtatóját

A nyomtatókat ugyanúgy fel lehet törni, mint a számítógépeket. Ezért ügyeljen arra, hogy megbízható biztonsági jellemzőkkel rendelkező nyomtatót válasszon.
Figyeljen a következőkre:

  • Önjavító firmware - A legjobb nyomtatók önjavító szoftverrel gondoskodnak arról, hogy a lehető legbiztonságosabbak maradjanak.
  • Fehérlistázás - A jogosulatlan használat megelőzése érdekében egyes nyomtatók csak a jóváhagyott engedélyezési listán szereplő alkalmazásokhoz biztosítanak hozzáférést.
  • Titkosítás - A legbiztonságosabb nyomtatók katonai minőségű védelmi profilt (HCD-PP v1.0) és SSL/TLS-tanúsítvány-ellenőrzést használnak.
Man-pressing-lock-icon-on screen