Trees
Trees

Klímaváltozás

A Sharp felismerte az éghajlatváltozás anyagi hatásait üzleti tevékenységével kapcsolatban.

Klímaváltozás

Az elmúlt évek szélsőséges időjárása, amely feltehetően az éghajlatváltozásnak tulajdonítható, egyre több természeti katasztrófához vezetett szerte a világon. Különösen a tájfunok, hurrikánok, özönvízszerű esőzések és árvizek okozhatnak pusztító károkat az emberek életében és a vállalkozásokban.

A kutatások azt mutatják, hogy az éghajlatváltozás elsődleges oka a globális felmelegedés, amely a CO2 és más üvegházhatású gázok (ÜHG) növekvő koncentrációja miatt következik be a Földön.

A polar bear stood on floating ice

Sharps kezdeményezése a tiszta energiáért

Ennek fényében 2016 novemberében életbe lépett a Párizsi Megállapodás, amely azt a célt tűzte ki, hogy a globális hőmérlékletnövekedés az iparosodás előtti szinthez képest kevesebb mint két fok legyen, és további erőfeszítésekre szólít fel a felmelegedés legfeljebb másfél fokra való korlátozása érdekében. A megállapodás még azt is előírja, hogy az évszázad második felére lényegében nullára kell csökkenteni az ÜHG-kibocsátást.

Az ÜHG-kibocsátás csökkentésének támogatása érdekében bejelentettük a SHARP Eco Vision 2050-et. Ez a hosszú távú környezetvédelmi jövőkép két kulcsfontosságú fenntartható fejlődési célt határoz meg, amelyeket 2050-ig el kell érni; a Sharp teljes ellátási láncában felhasznált teljes energiamennyiségnél több tiszta energia előállítása, valamint nulla nettó CO2-kibocsátás elérése a Sharp üzleti tevékenységeiben. Ezek megvalósítása érdekében már elindítottunk bizonyos kezdeményezéseket.

Az éghajlattal kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatalára készülünk a Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB) által létrehozott éghajlattal kapcsolatos pénzügyi közzétételekkel foglalkozó munkacsoport (TCFD) ajánlásai szerint.

People high-fiving