factory rooftop PV installation with man standing on it
factory rooftop PV installation with man standing on it

Kereskedelmi és ipari napelemek

Termelje meg magának a tiszta energiát, és spóroljon a költségeken.

Miért a vállalkozásoknak éri meg a legjobban?

Mivel sok vállalkozás az áram nagy részét napközben használja fel, a kereskedelmi napelemes rendszer által termelt energia azonnal felhasználható a hálózatból származó energia szükségletének csökkentésére. A felesleges energia (különösen hétvégén, amikor a vállalkozás kevesebb energiát használ) tárolható akkumulátorban, vagy betáplálható a hálózatba betáplálási díj ellenében - passzív jövedelmet teremtve a vállalkozás számára.

Emellett a megújuló energiát használó vállalkozások javíthatják zöld imázsukat, és olyan fenntarthatósági tanúsítványokat igényelhetnek, mint például az ISO 14001.

man gives thumbs up while standing on PV rooftop on factory

A napsütés elektromossággá alakítása

A Föld mindössze 1 óra alatt több energiához jut a Napból, mint amennyit társadalmunk egy egész év alatt elfogyaszt. Legyen a Nap az új energiaszolgáltatója. A fotovoltaikus hatás lehetővé teszi, hogy a napfényből áramot termeljünk. Minden egyes fotovoltaikus napelem sok cellából áll, melyek szilíciumból, egy félvezető anyagból készülnek. Ezek a szilíciumcellák elnyelik a napfényt, és az elektronok mozgásba lendülnek, elektromos áramot teremtve. Ezt az egyenáramot (DC) a cella felületén található finom fémhuzalok, az úgynevezett ujjak fogják fel, majd vastagabb fémhuzalokon, az úgynevezett gyűjtősíneken keresztül távozik a cellából. Később ez az egyenáram egy napelemes inverterben váltakozó árammá (AC) alakul át.

Half-cell PV panel close up

A PV napelemek különböző méretekben kaphatók.

A kereskedelmi napelemeket általában gyárak, mezőgazdasági épületek, raktárak, irodai vagy kiskereskedelmi épületek tetőszerkezetére szerelik fel. Ezek vagy szabványos méretűek 108 és 120 félcellával, vagy nagyobb méretűek 144 félcellával.

five Half-cell PV panels arranged

A napenergia tárolása az egyéni fogyasztás maximalizálása érdekében

A napelemes berendezés addig termel áramot, amíg a nap süt. A vállalkozások energiafogyasztása gyakran a déli órákban tetőzik, ami megegyezik a napelemes rendszer energiatermelési csúcsértékével - ez nagyszerű párosítás. Ennélfogva nem feltétlenül van szükség akkumulátorokra. Ugyanakkor, az akkumulátorok használhatók az áram egyéni fogyasztásának maximalizálására, ha vannak olyan időszakok, amikor a vállalkozás napközben vagy hétvégén nem üzemel. A naptelepek használatának alternatívája a felesleges energia hálózatba táplálása - ami pozitív cashflowt teremt. Az Ön közelében lévő PV telepítő partnerünk segít Önnek meghatározni, hogy melyik lehetőség éri meg legjobban az Ön vállalkozásának!

Man holding a tablet showing PV flash data chart
Solar installation golf course
Mi a St. Urbanus golfpályán nagyon elégedettek vagyunk a telepítéssel. A naperőmű nagyon jól működik, és örülünk, hogy a Sharp panelek segítségével tovább javíthatjuk a környezeti lábnyomunkat.
Dr. Michael Velte

St. Urbanus golfpálya, Németország

Mountain solar installation Austria Habsburghaus
A Habsburgház 1785 m magasan található. Ezért volt fontos, hogy egy erős modult válasszunk. A Rax régió közismert az állandó szélnyomásról és a nagy szélsebességről.
Christian Schreiter

ÖAV Alpenverein Gebirgsverein, Ausztria

Solar hotel installation Arctic Treehouse
Az Arctic TreeHouse szálloda értékei autentikusak, és az Északi-sarkvidék törékeny természetén alapulnak. A naperőmű naponta több száz kiló szén-dioxidot takarít meg, ezzel is hozzájárulva szénlábnyomunk óriási mértékű csökkentéséhez.
A szálloda üzemeltetője

Arctic TreeHouse Hotel, Finnország