Irodai nyomtatók

Alapvető munkahelyi eszközök

Függetlenül attól, hogy szervezete mennyire használ digitális szolgáltatásokat, a nyomtatott dokumentumok könnyebben olvashatók, és gyakran sokféle munkafolyamathoz és ágazathoz szükségesek, a jogi és egészségügyi szolgáltatásoktól a gyártásig és a kiskereskedelemig. Ezért az irodai nyomtatók továbbra is alapvető munkahelyi eszközök maradnak.

Product-Printer-MX-B467P

Nagyok, kicsik és minden ami a kettő között van

Az irodai nyomtatók az alkalmazások és igények széles skáláját lefedik – kicsik vagy nagyok, színesek vagy fekete-fehérek. Legyen szó nagy teljesítményű, nagy irodai nyomtatókról, amelyek több csapat kiszolgálására is képesek, vagy önálló vezeték nélküli nyomtatókról, amelyek ideálisak a vezetői csapat irodáihoz vagy a hálózati kábelezéshez korlátozott hozzáféréssel rendelkező területekhez.

Egyes nyomtatók „egyfunkciósak” – egyszerűen dokumentumokat nyomtatnak, semmi mást. A multifunkciós irodai nyomtatók (más néven "mindent egyben nyomtatóks") azonban lehetővé teszik csapatai számára a nyomtatást, szkennelést, fénymásolást és még sok egyebet, olyan speciális funkciókkal kiegészítve, mint a füzetkészítés, a lyukasztás és még sok más.

Nagyobb nyomatok készítéséhez az A3-as multifunkciós nyomtatók tökéletesek. Pédául műszaki rajzokhoz és táblázatokhoz, vagy bármilyen nagyobb hatást igénylő nyomathoz.

BP-70M65

Irodai vagy asztali nyomtatót válasszon?

Az asztali nyomtatók népszerű választás otthoni irodai használatra vagy korlátozott helyekre, mivel megfizethető A4-es színes nyomtató teljesítményét kínálnják. Kompakt méretük ellenére egyes modellek A3-as nyomtatást is kínálnak fekete-fehérben és színesben egyaránt. Tehát akár egy egyszerű  A4-es fekete-fehér nyomtatóra, akár egy A3-as multifunkciós színes nyomtatóra van szüksége irodájának, van olyan lehetőség, amely megfelel az Ön igényeinek. 

Az asztali nyomtatók ideálisak kis csapatok vagy kisebb nyomtatási mennyiséggel rendelkező vállalkozások számára, de az irodai nyomtatók jobban megfelelnek a nagy nyomtatási teljesítményű cégeknek.

Az olyan modelleket, mint a belépőszintü nyomdagépek, kifejezetten gyors és megbízható munkahelyi lehetőségekre tervezték. A hagyományos nagyméretű, padlón álló irodai nyomtatók természetesen alkalmasak a nagyobb nyomtatási mennyiséget igénylő csapatok vagy részlegek kiszolgálására.

Modern office with printer and display-Product

Szükségük van a nyomtatóknak biztonságra?

Szükségük van a nyomtatóknak biztonságra? Igen – az irodai nyomtatóknak szigorú biztonságra van szükségük. Ugyanazokat az összetevőket tartalmazzák, mint a hordozható számítógépek, ami azt jelenti, hogy a nyomtatókat ugyanúgy célba vehetik a hakkerek.

A legjobb eszközök olyan biztonsági intézkedéseket tartalmaznak, amelyek az érzékeny adatok védelmét szolgálják. Keresse az alábbiakat:

  • Önjavító firmware a beállítások biztonsági mentéséhez és a helyreállítás elősegítéséhez támadás esetén  
  • Fehérlista a hozzáférési kísérletek figyelésére, és csak a jóváhagyott fehérlistán szereplő alkalmazásokhoz és firmware-hez való hozzáférés biztosítására
  • S/MIME titkosítás hogy megakadályozzuk az adatok elfogását az e-mail átvitel során
Man-pressing-lock-icon-on screen

Mit tegyek a nyomtatáskezeléssel?

Függetlenül attól, hogy melyik irodai nyomtatót választja, érdemes lehet a nyomtatáskezelő szoftvert is megfontolni. Ez az okos bővítmény segíthet a dokumentumkezelés javításában, a biztonságos dokumentumtárolásban és még sok másban, a teljesen optimalizált munkafolyamat érdekében.

Például azáltal, hogy bizonyos részlegek számára lehetővé teszi a színes vagy kétoldalas nyomtatáshoz való hozzáférést, miközben megakadályozza, hogy mások tegyék ezt meg, akiknek nincs szükségük ezekre a funkciókra. Felhasználói fiókokat is létrehozhat, ami azt jelenti, hogy a felhasználók csak saját nyomtatási munkáikhoz férhetnek hozzá – senki máséhoz nem.

Office workers working at desk and an informal meeting