A woman looking at an 8K screen in a museum
A woman looking at an 8K screen in a museum

8K Technológia

Ha egy kép többet ér ezer szónál, a 8K egy egész regény. A 8K-s kijelzők messze túlmutatnak a HD-n és a 4K-n, és lenyűgöző, nagy felbontású képeket biztosítanak páratlan valósághűséggel a felejthetetlen megjelenítésekhez, prezentációkhoz, videóvetítésekhe

Mi az a 8K?

A 8K a kijelzők jövője. A Full HD felbontásnál 16-szor nagyobb felbontást kínáló 8K-s TV-k és 8K kijelzők borotvaéles, kristálytiszta képeket kínálnak.

Az AV-berendezéseknél még magasabbra emelve a lécet , a 4K és a 8K összehasonlítása megmutatja, milyen lenyűgöző ez a technológia: A 4K 3840 × 2160 felbontást biztosít, összesen 8,29 millió pixelt. A 8K azonban négyszer részletesebb – 7680 × 4320, ami hatalmas, 33,18 millió pixelt ad. Az eredmény lenyűgöző tisztaság és igazán magával ragadó élmény.

Törje át a hagyományos megtekintés korlátait

A 8K-s kijelzők áttörik a hagyományos megtekintés korlátait, így a nézők látásuk perifériájáról is gazdag, élethű megjelenítést élvezhetnek. 4K vagy Full HD esetén az egyes képpontok közelről láthatók, ami rontja az általános élményt – de a 8K-s kijelző nagy pixelsűrűsége még közelről is szinte láthatatlanná teszi a képpontokat.

A 2,25-ször jobb optimális megtekintési távolságnak köszönhetően az eredmény egy olyan kép, amely semmihez sem hasonlítható, és lehetőség nyílik olyan audiovizuális élmények létrehozására, amelyek valóban felejthetetlenek.

two people looking at screen

Kiváló színpontosság a 8K HDR-rel

A kiváló színpontosságot a 8K HDR biztosítja, természethű eredményeket és mélyebb kontrasztot biztosítva a világos és sötét árnyalatok között. 1,07 milliárd szín megjelenítésével olyan árnyalatok is előállíthatók, amelyek a természetben nem fordulnak elő.

A 8K 10 bites színmélységgel (4096 árnyalat) egyenletes, természetes átmeneteket biztosít az árnyalatok között. A 120 képkocka/másodperc sebességgel a mozgás zökkenőmentes, így gördülékenyebb megjelenítést tesz lehetővé olyan környezetben, ahol fontos a sebesség – például kereskedelmi felületeken, CAD/CAM stúdiókban és az űrhajózásban.

woman presenting

Majdnem 3D-s élmény

Ezzel a gazdag képanyaggal és színérzékenységgel a megjeleníteni kívánt 2D-s képek a lehető legélethűbbek lesznek, és szinte 3D-s élményt nyújtanak. A tervezési, dizájn- és egyéb lehetőségeket növelő 8K HDR-kijelző nem csupán egy képernyő, hanem bepillantás egy az Ön által létrehozott világba.

Woman in broadcast studio

8K-s képfelbontás

HDR (High Dynamic Range)