Green leaves depicting Sharp's Eco Vision
Green leaves depicting Sharp's Eco Vision

Sharp Eco Vision 2050

A Sharp öko-víziója a „Környezettudatos vállalat létrehozása őszinteséggel és kreativitással” című alapvető környezetvédelmi politikáján alapul.

Hosszú távú környezeti jövőkép

A nemzetközi közösség felismerte, hogy sürgősen kezdeni kell valamit az egyre súlyosabb környezet-fenntarthatósági problémákkal, mint például a klímaváltozás, az erőforrások kimerülése és a műanyagszennyezés. E társadalmi problémák megoldásának vágya felgyorsítja a globális fellépést, beleértve a fenntartható fejlődési célok (SDG) elérésével, a Párizsi Megállapodásnak való megfeleléssel és a körkörös gazdaság megteremtésével kapcsolatos erőfeszítéseket.

2019-ben a Sharp megalkotta a SHARP Eco Vision 2050-et, egy hosszú távú környezetvédelmi jövőképet, amely az 1992-ben kiadott „Környezettudatos vállalat létrehozása őszinteséggel és kreativitással” című alapvető környezetvédelmi politikáján alapul.

Sustainability Venn diagram

Körkörös gazdaság

A Sharp a fenntartható globális környezet megvalósításán dolgozik, három cselekvési területen a 2050-ig kitűzött hosszú távú célok elérésével:

Klímaváltozás – A Párizsi Megállapodásban meghatározott 1,5°C-os célt figyelembe véve a Sharp törekszik a tiszta energiával kapcsolatos termékek és szolgáltatások szélesítésére és terjesztésére, valamint a vállalati tevékenységeiből, termékeiből és szolgáltatásaiból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

Erőforrások újrahasznosítása – A Sharp körkörös gazdaságot folytat a termékek újrahasznosításával és az üzleti tevékenységei során keletkező hulladékok csökkentésével, ezáltal csökkentve azok környezeti hatását.

Biztonság – A Sharp szigorúan kezeli azokat a vegyi anyagokat, amelyek hatással lehetnek az emberek egészségére, a természeti környezetre és az ökoszisztémákra, korlátozva felhasználásukat a káros hatások kockázatának kiküszöbölése érdekében.

A Sharp minden területen középtávú környezetvédelmi célokat fogalmaz meg, amelyek konkrét tevékenységeket és mennyiségi célokat határoznak meg, hogy felgyorsítsák erőfeszítéseinket hosszú távú környezetvédelmi elképzeléseink megvalósítására.

Circular economy illustration