Interaktív táblák

Mik azok az interaktív fehértáblák?

Az iskolákban és üzleti megbeszéléseken általában hagyományos szárazon törölhető fehértáblákat vagy a prezentációkhoz projektorokat használnak a tartalom továbbítására.

Míg egyes esetekben még használatban vannak, egyre többen távolodnak el a hagyományos projektortól és fehértáblától, és az intelligensebb interaktív kijelzőegységeket részesítik előnyben.

A fehértáblák igyekeztek lépést tartani az érintőképernyős interaktív táblák fejlődésével és az innovatívabb megoldásokkal pedig meghosszabbodott a projektorok élettartama. Ennek ellenére az elmúlt években a globális kommunikációt és valós idejű együttműködést lehetővé tevő, kézben tartható, interaktív kijelzőmegoldások révén az irodákban és az osztálytermekben világszerte elkerülhetetlen az elmozdulás a fehértábláktól.

 

Interactive whiteboard in classroom-projector-Audio Visual-Lifestyle

Fehértáblák vs interaktív kijelző

Az interaktív fehértáblák mindennapi kényelmetlenséget okozhatnak a felhasználóknak;

  • Tisztaság – A kép minősége függ a fénytől, gond lehet a kontraszt, a tisztaság és a tükröződés –elsötétített szobában kell ülnie tanulás vagy munka közben, hogy láthassa a képernyőt, amely elmosódottnak tűnik, vagy a legjobb esetben is homályos.
  • Tisztítás – Szinte állandó tisztítást igényelnek, és a meglehetősen jelentős mechanikai alkatrészek miatt a por és a kopás miatt a készlet gyorsabban tönkremehet, mint egy interaktív kijelző.
  • Költség – Ránézésre olcsóbbnak tűnhet, de az izzók és a drága alkatrészek cseréje egy hagyományos projektor táblában olyan üzemeltetési költségeket eredményez, amelyek meghaladják a kapott eredmény minőségét. Ha egy izzó £ 250 + egy alkalommal, az ár felhalmozódhat
  • Használhatóság – Noha az interaktív fehértábla használata meglehetősen egyszerű, az interaktív fehértábla tollait a felhasználónak rendszeresen kalibrálnia kell – a tanárok ezt olyan speciális alkalmazási problémaként említik, amely feltarthatja az órát, ha rosszul sikerül. Aztán ott vannak az árnyékok, amelyek elzárják a látványt, ha valaki a projektor előtt áll. Bár az intelligens interaktív fehértáblák okosabbak, mint egy egyszerű, szárazon letörölhető elődjük, mégis kényelmetlenek és némileg túl egyszerűek.

Míg a technika mindig ki van szolgáltatva egy bizonyos szintű meghibásodási lehetőségnek, a felhasználói élmény érdekében létfontosságú a szükségtelen folyamatok kiiktatása.

Interactive whiteboard in older students classroom-projector-Audio Visual-Lifestyle

Az interaktív kijelzők előnyei

Ezzel szemben az interaktív kijelzők:

  • Könnyen tisztíthatók – nincsenek szabadon látható mechanikai alkatrészek; egyszerűen tartsa a képernyőt maszatmentesen és szárazon.
  • Használjon LED technológiát – ha nem kell égőt cserélni, csökkentheti a költségeket, és a fényerő sem csökken. A LED-es digitális signage kijelzők 50 000 órás élettartama a költséges izzóval szemben egyértelmű előny.
  • Javítsa a láthatóságot – a képtisztaság és a fókusz drasztikusan javult, a 178 fokos látószögnek köszönhetően mindenki láthatja a képernyőt, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak a teremben. Kombinálva ezt a LED-technológiával, nem kell lehúzni a redőnyöket és sötétben dolgozni, mint a legtöbb interaktív táblamegoldásnál.
  • Lebilincselőek és szórakoztatóak – a diákok és a nézők sokkal elkötelezettebbek, ha a helyiség világos, a kép tiszta, és valós időben tudnak együttműködni egy prezentáción vagy egy megbeszélésen. A technológián keresztüli részvétel ösztönzésével – és fejlett AV-berendezések, felhasználói élményspecifikus AV-szoftverek, kiegészítők és oktatási eszközök használatával – a tanulás kétségtelenül élvezetesebb és hatékonyabb, így a célközönség hosszabb ideig tud koncentrálni.  
Science lesson with students-Audiovisual-Product