People working and collaborating in a modern office

Biztonság

A Sharp nyomtatói és fénymásolói olyan fejlett biztonsági funkciókat tartalmaznak, amelyek megvédik Önt számos információbiztonsági fenyegetéstől, és segítik az adatvédelmi előírások betartását.

Információ biztonság

A hálózatba kapcsolt és internet-kompatibilis eszközökön, például a többfunkciós nyomtatókon (MFP-ken) és a "minden egyben" nyomtatókon keresztül történő információbiztonsági incidensek valósággá váltak – az új sebezhetőségek kihasználásával egyre rosszabb a helyzet. 

Míg az adatbiztonság kérdése a legtöbb szervezet napirendjén szerepel, a nyomtatókat gyakran figyelmen kívül hagyják, és potenciálisan gyenge pontok lehetnek a dokumentumbiztonság, a nyomtatási biztonság, az eszközbiztonság és a hálózatbiztonság terén.  A Sharp legújabb kutatásai azt mutatják, hogy: az irodai dolgozók 

21%-a megerősítette, hogy semmilyen biztonsági eljárást nem alkalmaznak a nyomtatókhoz vagy az MFP-khez*.

Ez azt jelenti, hogy azok kulcsfontosságú célpontot jelentenek a hakkerek számára, mivel bejárást biztosítanak az Ön vállalkozásába, és hozzáférést biztosítanak a nyomtatási és szkennelési munkákban található érzékeny információkhoz.

* “Simple Printer Security for Small Business”, 2020, Sharp

Two colleagues walking through office-printer-Product

Védje adatait

A teljes hatékonyság érdekében azonban az információbiztonságnak meg kell védenie rendszereit és értékes üzleti adatait a jogosulatlan hozzáférés, használat, nyilvánosságra hozatal, módosítás vagy megsemmisítés minden formája ellen:

 • Fizikai veszély – minden olyan fizikai cselekvés és esemény, amely akár belső információk vagy rendszerek súlyos elvesztését vagy károsodását okozhatja, például instabil tápegység, külső, például villámcsapás, vagy emberi hiba, esetleg egy elégedetlen alkalmazott miatt.
 • Hálózati veszélyforrások – minden olyan tevékenység, amely lehetővé teszi a hálózathoz való jogosulatlan hozzáférést, általában adatokhoz, például vírusokhoz és rosszindulatú programokhoz való hozzáférést vagy kompromittálást, bizalmas információk ellopását, például adathalász kampányok, vagy szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások révén a rendszerekhez való hozzáférés megakadályozását vagy zsarolóvírus bevetését.
 • Jogi felelősség – a vállalkozás által birtokolt bármely érzékeny adat védelme, bárhol is tárolják azokat, például az alkalmazotti nyilvántartások, ügyféladatok és számlaadatok, a hatályos kormányzati vagy iparági szabályozások, például a GDPR előírásai szerint.
Man-pressing-lock-icon-on screen

Hogyan segíthet a Sharp?

A Sharp tudja, hogy az információbiztonság a dokumentum- és nyomtatáskezelési stratégiájának elengedhetetlen része.

TESTRESZABOTT NYOMTATÓPROFILOZÁS

Okos biztonsági szolgáltatás

Ha üzletileg érzékeny vagy üzleti szempontból kritikus információt lopnak el vagy törnek fel, annak óriási működési és pénzügyi hatásai lehetnek – amiből sok vállalkozás soha nem tud felépülni teljesen. 

Sharp has introduced an innovative security ‘as a service’ offering that helps you understand the threats to your business and provides you with on-device protection that is tailored to your individual office needs.

Tartalmazza az Intelligens Biztonsági Szolgáltatást, ez egy testre szabott profilalkotási szolgáltatás, amely az MFP-k adat-fenyegetettsége felmérésére szolgál. Biztonsági szakértőink egyedi biztonsági konfigurációt alakítanak ki, amely megfelel az Ön szervezete biztonsági politikájának. Ezt követően biztosítjuk, hogy minden Sharp nyomtatója és Sharp fénymásolója a lehető legegyszerűbben és biztonságosan legyen előre konfigurálva, leszállítva, telepítve és integrálva. 

Hatékony biztonságunk azt is jelenti, hogy saját okostelefonjáról vagy mobileszközéről olyan egyszerűen és biztonságosan érheti el a Sharp nyomtatókat és Sharp fénymásolókat, mint egy irodai számítógépről.  Így élvezheti a problémamentes nyomtatást, az egyszerűsített szkennelést és a zökkenőmentes információmegosztást, bárhol is legyen.

Person working

ALAPVETŐ BIZTONSÁGI GYAKORLATOK

Készülékre vonatkozó biztonsági funkciók

Sharp nyomtatók és fénymásolók számos biztonsági funkcióval rendelkeznek. Úgy tervezték őket, hogy segítsenek Önnek a nyomtatási biztonsági irányelvek ellenőrzésében és kezelésében. Emellett megvédik információit és dokumentumait a fizikai és kiberbiztonsági fenyegetések sokaságától, miközben megfelelnek a jogi megfelelőségi követelményeknek. Biztonsági funkciók között elérhetők:

 • Felhasználó hitelesítés az eszköz használata előtt
 • Szerver nélküli nyomtatás kibocsátás, így a felhasználók biztonságosan nyomtathatnak és bocsáthatnak ki nyomtatási feladatokat akár 5 különböző, ugyanazon a hálózaton lévő eszközről.
 • Az eszközön tárolt vagy az eszközről e-mailben küldött dokumentumok automatikus titkosítása.
 • Öngyógyító technológia az eszköz biztonságos helyreállításához támadás esetén
 • Villogó LED emlékeztető, hogy a szkennelés után vegye el a dokumentumokat 
 • Az eszközzel kommunikálni engedélyezett alkalmazások és firmware-ek fehérlistázása
 • SSL/TLS tanúsítványhitelesítés annak ellenőrzésére, hogy az eszközzel kommunikáló harmadik felek szerverei biztonságosak-e.
 • Ellenőrzési nyomvonal és feladatnapló funkciók a felhasználói tevékenységek átfogó áttekintéséhez
card-swipe-log-in-at-printer