People working in an office
Simon Hero 2560 x 800px

Nyomtatók és fénymásolók

Olyan sok munkafolyamathoz szükséges hatékony eszközök, amelyek minden iparágban növelik a termelékenységet.

Sharp 50th Anniversary logo

A Sharp 50. évfordulója

A Sharp 50. évfordulóját ünnepli a nyomdaiparban.

További információk

Mire képesek a "minden egyben" nyomtatók?

Noha sok multifunkciós készülék egyesíti a nyomtatók és a fénymásolók képességeit, a két funkció nem cserélhető fel egymással. Nyilvánvalónak tűnhet, de a nyomtató feladata a nyomtatás, a fénymásolónak pedig az, hogy sokszorosítsa a dokumentumot.

Manapság a modern "minden egyben" nyomtatók sokkal többre képesek, mint egyszerűen csak nyomtatni és másolatokat készíteni. Faxolhatnak, szkennelhetnek és információkat oszthatnak meg, például e-mailbe történő szkennelés. Extra finishelő funkciókat is hozzáadhat a "minden egyben" készülékhez, például lyukasztást, tűzést és füzetkészítést.

A pixelektől a papírig

Rengeteg dolgot kell figyelembe venni, amikor a tökéletes nyomtatót vagy multifunkciós nyomtatót keresi. Szüksége van színes nyomtatásra, vagy a fekete-fehér elegendő lesz? Csak A4-es méretben szeretne nyomtatni, vagy egy A3-as készülékkel többet érhet el?

Itt van még a sebesség kérdése is. Kisebb csapatok számára egy asztali vagy "minden egyben" nyomtatónak több mint elég gyorsnak kell lennie ahhoz, hogy a dokumentumokat a képernyőről nyomtatásra vigye, de az olyan irodákban, ahol nagy mennyiségű nyomtatás történik, például egy belépőszintű nyomdagép lehet a legjobb.

Small workgroup meeting with printed documents on the desk and office workers at desks in the background

Szükségük van a nyomtatóknak dokumentum- és nyomtatáskezelő szoftverre?

Annak érdekében, hogy fénymásolóját megfelelően és hatékonyan tudja kezelni, feltétlenül használjon  dokumentum- és nyomtatáskezelő szoftvert. Ez biztosítja, hogy a nyomtatóhoz csak azok a csapattagok kapjanak hozzáférést, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Például azáltal, hogy bizonyos részlegek számára lehetővé teszi a színes vagy kétoldalas nyomtatáshoz való hozzáférést, miközben megakadályozza, hogy mások tegyék ezt meg, akiknek nincs szükségük ezekre a funkciókra. A legjobb kezelőszoftver azt is lehetővé teszi, hogy felhasználói hitelesítést adjon a nyomtatóhoz, így biztonságban tartja az érzékeny adatokat, és csökkenti a papírpazarlást.

A teljesen optimalizált munkafolyamat érdekében segíthet a dokumentumkezelés javításában, a biztonságos dokumentumtárolásban és még sok másban.

Office workers working at desk and an informal meeting

A "minden egyben" vagy multifunkciós eszközöknek szükségük van a biztonságra?

Igen. Azt gondolhatja, hogy a nyomtatóknak nincs szükségük biztonságra, de igenis van. Ugyanazokat az alkatrészeket tartalmazzák, mint a laptopok – a nyomtatókat ugyanúgy célba vehetik a hakkerek.

A legjobb eszközök olyan biztonsági intézkedéseket tartalmaznak, amelyek az érzékeny adatok védelmét szolgálják. Keresse az alábbiakat:

  • Önjavító firmware, amely biztonsági másolatot készít a beállításokról és segíti a helyreállítást támadás esetén 
  • Engedélyezőlista, amely figyeli a hozzáférési kísérleteket, és csak a jóváhagyott engedélyezési listákon szereplő alkalmazásokhoz és firmware-hez ad hozzáférést
  • S/MIME titkosítás, amely megakadályozza az adatok elfogását az e-mail küldése során
Man-pressing-lock-icon-on screen