Hands holding a plant
Hands holding a plant

Zöld termékek

Olyan energiatakarékos termékeket tervezünk, amelyek teljes élettartamuk alatt kímélik az erőforrásokat.

Céljaink

A Sharp környezettudatos termékeit „Green Products (GP)”, azaz Zöld Termékeknek nevezi. A fejlesztési célok referenciaértékének számító GP Standard Sheet tartalmát minden évben felülvizsgálják a Sharp termékek környezeti teljesítményének folyamatos javítása érdekében.

A Sharp a GP Guideline-okat, amely hét koncepcióval összhangban határozza meg a fejlesztési és tervezési kritériumokat, 1998 óta minden terméktervezési osztályon alkalmazza.

A termékek fejlesztése során a Sharp konkrét célokat tűz ki a GP Standard Sheet szerint, amely összhangban van a GP Guideline-okkal. A próbagyártás és a tömeggyártás szakaszai határozzák meg, hogy a tényleges termék mennyire felel meg ezeknek a céloknak.

Ezenkívül a Sharp folyamatosan erősíti a megfelelőségi rendszereket, reagálva az egyes országokban változó termékkörnyezeti törvényekre és előírásokra. 2019-ben a Sharp értékesítési és gyártóbázisai az ASEAN-országokban, Európában és a Közel-Keleten együttműködtek egy új szervezeti struktúra kialakításában az ilyen törvények és szabályozások kezelésére.

Hands holding a cartoon

A mi koncepciónk

Energiatakarékosság és energiatermelés

A kiváló energiatakarékos vagy energiatermelő teljesítményű termékek javítják a termékek hatékonyságát és csökkentik az energiafogyasztást.

Erőforrás megőrzés

Termékeinket úgy terveztük, hogy kíméljék az erőforrásokat és csökkentsék a felhasznált anyagok mennyiségét azért, hogy meghosszabbítsák a termékek élettartamát.

Újrahasznosítás

Könnyen szétszerelhető termékeket tervezünk, és könnyen újrahasznosítható anyagokat használunk.

Biztonságos használat és ártalmatlanítás

Termékeink biztonságosan használhatók és ártalmatlaníthatók. Nem használunk olyan anyagokat, amelyek negatívan hatnak az emberek egészségére vagy a környezetre.

Zöld anyagok és eszközök használata

Zöld anyagokat és eszközöket használó termékeket tervezünk. Újrahasznosított anyagokat és biomassza alapú műanyagokat használunk.

Az akkumulátorokkal kapcsolatos környezettudatosság

Olyan termékeket tervezünk, amelyek fokozott környezettudatossággal készített akkumulátorokat, kézikönyveket és csomagolást használnak fel. Csökkentjük a termékcsomagolást és olyan termékeket tervezünk, amelyek lehetővé teszik az akkumulátorok egyszerű el

Önkéntes megállapodás szerinti képalkotó berendezés

A Sharp egy környezettudatos vállalat, amely hosszú múltra tekint vissza termékei környezetvédelmi fejlesztése terén. Így a Sharp hozzájárul az EU energiahatékonysági akciótervéhez azáltal, hogy javítja termékei környezeti tulajdonságait, különös tekintettel az erőforrás- és energiahatékonyságra.

People working in an office