People working in a modern office

A tökéletes nyomtató megtalálása

A tökéletes illeszkedés: a tökéletes nyomtató megtalálásának három lépése

Új hely, új nyomtató?

Az elmúlt néhány évben minden vállalatnak a munkavégzés új módjaihoz kellett alkalmazkodnia, hiszen a szokások és az irodai terek hibrid munkavégzéshez alakultak át. A szervezeti kommunikációt lehetővé tevő átalakítás ezekben a zavaros időkben javasolható. Mostanra valószínűleg olyan munkahelyet alakított ki, ahol az elrendezéssel általában elégedett. De van egy terület, amiről lehet, hogy megfeledkezett: a nyomtatói még mindig optimálisan szolgálják a csapat Mindemellett a kutatás azt is kimutatta, hogy a kulcsfontosságú igényeit?


Az IDC kutatása szerint 2027-re szinte valamennyi globális vállalat az újragondolt irodai terek igényei szerint optimalizálja nyomtatóflottáinak méretét, ami lényeges változást jelent legalább a nyomtatók 55%-ának használati módját illetően.*, többfunkciós nyomtatók (MFP-k) funkciói, például a felhőbeli hozzáférés, mobilitás és adatbiztonság fontossága egyre jelentősebb,* ezért a hatékonyabb irodai elrendezést kialakítani szándékozók bölcsen teszik ezeknek a tényezőknek a figyelembe vételét újragondolt irodai tereik kialakításakor.

Ezeket a tényeket figyelembe véve három területet vázoltunk fel, melyet Ön és vállalata megvizsgálhat, hogy megállapítsa, nyomtatói még mindig megfelelnek-e a célnak. Nézzük meg a részleteket.
 

* Forrás: IDC FutureScape: Worldwide Imaging, Printing, and Document Solutions 2024 Predictions
 

Modern workplace

A legjobb munkamódszerek kialakítása

1. tipp

Helymegtakarítás

Az új igényeinek megfelelő méretűek nyomtatói? Lehet, hogy jelenlegi modelljeivel még el tudja végezni a munkát, de miközben sok vállalat csökkenti irodai területének méretét, ideje lehet újraértékelni, hogy még mindig szüksége van-e annyi nagyméretű modellre. Az európai irodák esetében az elkövetkező 3–4 évben 18%-os igénycsökkenés várható az irodai terek iránt (és néhány iparág, például a pénzügyi és a technológiai területek esetében az igénycsökkenés még magasabb), ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyságban a vállalatok 63%-a tesz lépéseket az irodai terület csökkentése érdekében, mindez egyértélművé teszi, hogy a szervezetek játéktere kisebb. Jóllehet egykor több A3-as nyomtatóra volt szükségük, ma már nem ez a helyzet.

Ha még mindig teljesen kihasználja mindegyik A3-as nyomtató összes funkcióját, nincs szükség leépítésre. De ha ezek közül néhányat már le tudna cserélni A4-es modellekre, ezzel a váltással rengeteg értékes padlóterületet szabadíthat fel. Ez különösen igaz, ha a csapatai többször használják a szkennelési funkciót, mint a nyomtatást, hiszen az alulkihasznált A3-as nyomtatókat egyszerűen lecserélheti sokkal karcsúbb A4-es készülékekre – az MX-B468F fekete-fehér MFP-nk például elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy asztalon. 

Ezen túlmenően, az elhelyezésüket illető nagyobb rugalmasság miatt az A4-es modellek a telepítési helyek szélesebb skáláját kínálják, ezáltal tökéletes választást jelentenek egyéni és csoportos használathoz is. A mai A4-es nyomtatók, például a Sharp MFP sorozatának tervezése lehetővé teszi, hogy pontosan illeszkedjenek bármely irodai elrendezéshez, ideális mértékben kihasználva a rendelkezésre álló teret, így kompromisszumok nélkül egészítik ki meglévő irodai elrendezését. 
 

Printer

2. tipp

Használati minták újraértékelése

A munkavégzés módja megváltozott, ezért valószínű, hogy az a mód is megváltozott, ahogyan a csapatai kihasználják az irodai nyomtatókat. Az IDC kutatása a tevékenység gyorsulását mutatja a készülékek szervezeten belüli számának optimalizálása terén.* Például, a készülékek elhelyezésének az alkalmazottak közlekedési útvonalai szerinti testre szabásával vagy az egyfunkciós készülékek MFP-kkel való egyre szélesebb körű lecserélésével. 
Ha nagyszámú nagyformátumú nyomtatással, például poszterek vagy brossúrák nyomtatásával van dolga, természetes, hogy továbbra is a jelenlegi nyomtatóit szeretné használni, melyek alkalmasak ennek a kezelésére. Azonban a környezetre gyakorolt hatás egyre nagyobb fokú figyelembe vételével azt veheti észre, hogy nagy méretekben és mennyiségekben egyre ritkábban nyomtat. Ebben az esetben ésszerű lehet valami kisebbre váltani. 

Kérdezze meg magától, milyen nyomtatófunkciókra van szüksége csapatának. Ha csak nyomtatásra, kompakt MX-C428P és BP-C533WR modelljeink kiválóak az Ön számára, de ha szkennelési és másolási képességekre is szüksége van, egy MFP-re lesz szüksége. Egyszerű, egylapos szkenneléshez válasszon egy A4-es modellt RSPF-fel (Reversing Single Pass Feeder – lapfordítós egymenetes adagolóval), mint amilyen a  BP-B537WR vagy a BP-C533WR. Gyorsabb, többoldalas szkenneléshez pedig válasszon egyet DSPF-fel (Duplex Single Pass Feeder – duplex egymenetes adagoló), mint a BP-B547WD, a BP-C542WD, vagy a BP-C533WD, a nagyobb sebesség eléréséhez.

Ha finisher képességekre van szüksége, fontolja meg a válaszható finisherrel rendelkező modellek, például a BP-B547WD, BP-B537WR és az BP-C542WD megvásárlását.

Ezután vegye fontolóra a nyomtatási mennyiséget. A4-es készülékének kapacitása 200–2850 lap közötti, a kimeneti kapacitás pedig 150–300 lap közötti.

Végezetül pedig gondolkodjon el azon, hol szeretné elhelyezni készülékeit az iroda területén. Egy személy használja ezeket, vagy egy csapat osztja meg egymással? Személyes nyomtatás céljából az /node/130746 és az MX-C358F modellek használhatók asztalon, míg egyéb A4-es készülékeink padlóra állíthatók, kis lábnyommal, így beállíthatók olyan helyekre, ahová az A3-as készülékek nem.

Bárhogy is dönt, a Sharp új, A4-es  sorozata ugyanazokkal az intuitív funkciókkal és robusztus biztonsági szolgáltatásokkal rendelkezik, melyekhez csapata hozzászokott, csak egy kompaktabb, helytakarékos csomagban. 

A4 printer line up

3. tipp

Kérjen visszajelzést alkalmazottaitól

Az Ön irodai személyzete fogja használni a nyomtatókat, ezért döntő fontosságú, hogy bármilyen elrendezést is választ, megfeleljen az igényeiknek. Ennek következtében elengedhetetlen fontosságú visszajelzést kérni tőlük a nyomtatók jelenlegi választékára vonatkozóan, mielőtt bármilyen változtatást végezne.

Túl könnyű feltételezni, hogy mi a csapata véleménye az irodában elhelyezett nyomtatókról, de önmagában csak az, hogy önként még nem adtak visszajelzést, nem jelenti, hogy elégedettek. Egyszerűen nincs más módja biztosítani, hogy bármilyen megvásárolt új berendezés a megfelelő felhasználói élményt fogja nyújtani számukra, mint hogy megkérdezi a véleményüket, ezzel megelőzve a későbbi elégedetlenséget. 

Tudja például, hogy szükségük van-e finisher képességekre (mint amilyeneket a választható finisherrel elérhető modelljeink, a BP-B547WD, BP-B537WR és a BP-C542WD kínálnak) vagy tűzésre (lehetséges az MX-C358F, az MX-C528F, az MX-C428F és az MX-B468F modellekkel)? Kérdezze meg őket, mire használják irodai nyomtatóit leggyakrabban, milyennek találják a használatukat, és mi könnyítené meg számukra használatukat – meglepődhet a kapott válaszokon. 

Ha nem szívesen adaptálnak új technológiákat, a Sharp konzisztens felhasználói felületét úgy terveztük, hogy mindenki könnyen használatba vehesse az új modelleket, ugyanakkor a lehető legkisebbre csökkentse az ebből adódó zavart, és a folyamat során a legnagyobb termelékenységet érhesse el.

A team working together

Új nyomtató, új Önmaga

A munkahely új hibrid elvárásoknak megfelelő fejlesztése alapvető fontosságú, de a csapat termelékenységének növelése vagy visszafogása a részletekben rejlik. A megfelelő nyomtatóelrendezés hatalmas különbséget jelenthet, hiszen csapatának kevesebb időt kell töltenie olyan nyomtatókon végzett munkával, melyek nem igazán felelnek meg az igényeiknek, és több időt tölthetnek azzal, amit a legjobban csinálnak. Nincs egyszerűbb módja az ütközések elkerülésének, miközben pénzt és helyet takarít meg, mint megtalálni azt az elrendezést, ami az Ön számára a legjobb. 

A4 collage