Celebrating 110 years of Success and Innovation at Sharp

A Sharp 110 év sikerét és innovációját ünnepli

Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy ebben a hónapban ünnepelhetjük a Sharp 110. születésnapját.

Ez egy csodálatos utazás volt, amely 1912-ben ezen a napon kezdődött, amikor is a Sharp alapítója, Tokuji Hayakawa Tokióban megalapított egy fémmegmunkáló műhelyt.


Hayakawa később feltalálta az "Ever Ready Sharp Pencil"-t, egy kicsavarható hegyű mechanikus ceruzát, ami később a vállalat névadója is lett, bizonyítva azt a zseniális gondolkodást és innovációt, amely több mint egy évszázada a Sharp szinonimája.

Tökéletesen illeszkedve Hayakawa azon eszméjéhez, hogy "olyan termékeket készítünk, amelyeket más cégek utánozni akarnak", az "Őszinteség és kreativitás" üzleti hitvallásunk számos egyedülálló termék és megoldás megteremtéséhez vezetett, köztük olyan világelső és Japán-első termékekhez, amelyek hozzájárultak a társadalom fejlődéséhez.
 

A Sharp sikerének hihetetlen története

A Sharp hosszú és változatos 110 éves története során számos mérföldkövet ünnepelhetett már.
Mindig is célunk volt igazán úttörő termékek és megoldások megalkotása és kifejlesztése, hogy mindenki életét megkönnyítsük.
Ilyen volt például a fotovoltaikus energiatermelés 1959-es kifejlesztése, aminek eredményeként több mint 60 éve sikeresen tevékenykedünk a napelemiparban. 1964-ben megalkottuk a világ első teljesen tranzisztoros számológépét, egy olyan iparágban, amelyben 2014-ben 50 éves sikereinket ünnepelhettük. Kifejlesztettük a világ első kereskedelmi forgalomban kapható 8K monitorát, és 2019-ben piacra dobtuk a világ első tanúsított Windows collaboration display kijelzőjét.

1972-ben mutattuk be az első multi-fénymásolónkat, amelynek 50. évfordulóját idén ünnepeltük, és az innováció a Sharpnál a mai napig folytatódik.


A Sharp Europe üzletága ma már az üzleti technológiai szolgáltatások integrált választékát kínálja, jóval túlmutatva az MFP és megjelenítő termékeken, azáltal, hogy kínálatát az informatikai szolgáltatásokra is kiterjesztette. Az elmúlt két évben jelentős beruházások történtek új termékekbe és szolgáltatásokba, hogy ezt az átalakulást véghezvigyék.


A DynaBook Sharp Corporation általi felvásárlása azt jelenti, hogy a vállalat mostantól a hibrid munkahelyekhez ideálisan illeszkedő, díjnyertes laptopok választékát is kínálja.

A Sharp NEC Display Solutions, a NEC-kel közös vállalat, szintén 500%-kal növelte megjelenítő üzletágát Európában, a valaha volt legteljesebb termékpalettával, és itt további növekedés várható

 

A Sharp alakítja az elektronika jövőjét

A Sharp világszerte olyan innovatív termékek és alapvető technológiai megoldások fejlesztőjévé vált, amelyek kulcsszerepet játszanak az elektronika jövőjének alakításában. Üzleti víziónk alapja a "Changing the World with 8K+5G and AIoT" (A világ megváltoztatása a 8K+5G és az AIoT segítségével), és hihetetlen technológiai megoldásokkal segítjük e cél elérését.

Az AIoT, jövőképünk harmadik pillére, az AI-t (mesterséges intelligencia) és az IoT-t (tárgyak internete) Sharp általi egyedülálló szintézise, egy tapintható és intuitív megközelítést, amelyet a felhő és az AI alkalmazásával hoztunk létre a megszokott mindennapi készülékek teljes skáláján. Az AIoT a készülékeket hasznos eszközökből aktív partnerekké alakítja át az egyes háztartások és a társadalom igényeinek kielégítéséhez.

Céljaink elérése

Ahhoz, hogy a 8K+5G és az AIoT segítségével megváltoztassuk a világot, három alapvető márkaüzletágunkat - Smart Life, 8K Ecosystem és ICT -, valamint két eszközüzletágunkat - Megjelenítő Eszközök és Elektronikai Eszközök - integráltan módon használjuk a "One Sharp" üzletág megvalósítására. Az innováció ilyen hosszú és büszke múltjával könnyű belátni, hogy a Sharp ma is ugyanolyan releváns, mint évekkel ezelőtt, amikor Tokuji Hayakawa bemutatta úttörő "Sharp" ceruzáját.
Előre a jövőbe a következő 110 év sikeresei felé. Ha többet szeretne megtudni a Sharpról és az innováció következő generációjára vonatkozó terveinkről, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.