A cafe counter with someone coming through the door

Az INTO a Sharp MPS- és vizuális megoldásait választja a tanulás megújítására [INTO selects Sharp's MPS and Visual Solutions to innovate learning]

A norwichi Kelet-Anglia Egyetemmel kötött több mint 10 éves együttműködés révén az INTO évente több száz diákot segít a világ minden tájáról abban, hogy megvalósítsák álmukat, hogy az Egyesült Királyság legjobb egyetemeire járhassanak, és kiaknázhassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az INTO University of East Anglia célja, hogy kiváló oktatási és modern létesítményeikkel a legjobb oktatási élményt nyújtsa a nemzetközi hallgatóknak. Ezért az INTO-nak szüksége volt egy technológiai szolgáltatóra, akire számíthat, ezért a Sharpot hívták meg.

 

A kihívás

A fiatalokkal való ilyen szoros együttműködés révén az INTO továbbra is a technológiai oktatás élvonalában maradt, hogy az egyetemet látogató tech-hozzáértő generációk teljesen a tanulással foglalkozhassanak.

Ezt súlyosbította, hogy az előadótermekben található 26 projektoros interaktív tábla egyre kevésbé reagált, lelassult, és nem teljesítette eredeti célját, az interaktív tanulás létrehozását. A nehézkes, mennyezetre szerelt kivetítőrendszer miatt az előadások kevésbé tűntek összefüggőnek, és fennállt a veszélye, hogy a hallgatók figyelme elterelődik.

Ezenkívül az egyetemi dolgozók által használt fénymásolók gyakran meghibásodtak, ami elvonta a személyzetet a hallgatókkal való törődéstől.

A megoldás

A Sharp első megoldása az volt, hogy az INTO-t átállította átfogó menedzselt nyomtatási szolgáltatásaira. Ezzel egyrészt a legújabb, leginnovatívabb nyomtatóberendezésekhez juthat az egyetem, másrészt a Sharp menedzselt nyomtatási megoldásába épített megelőző karbantartási intézkedések drasztikusan csökkentik a meghibásodások valószínűségét.

Ezenkívül az oktatói terek korszerűbbé tétele érdekében 70 hüvelykes Sharp interaktív BIG PAD érintőképernyőket javasoltak, majd egy eszközzel, az egyetem több pontján végzett sikeres próba után 26 képernyő került kihelyezésre.

A meghibásodott vetítővásznak helyett egy 9 képernyős videófal megoldást javasoltak, amely azonnal frissíthető platformot biztosít, amely kompatibilis az újabb eszközökkel, például laptopokkal és táblagépekkel.

Az eredmény

A technológia átalakította a tanítást. Az INTO a Sharp menedzselt nyomtatási szolgáltatásainak köszönhetően most jelentősen javított a berendezések üzemidején. A megelőző karbantartás, valamint a legújabb fénymásolókhoz és  „production” nyomtatókhoz való hozzáférés azt jelenti, hogy az eszközök fejlettebbek, kevésbé valószínű, hogy meghibásodnak, és sokkal gyorsabbak.

Ezenkívül a Sharp audiovizuális berendezései forradalmasították az egyetemet. Mivel a BIG PAD-et próbaüzemként telepítették, a munkatársak meggyőződhettek abban, hogy a technológia megfelelő számukra, és az eszközöket már a hivatalos oktatás előtt megfelelően tudták használni az egyszerű kezelhetőségüknek köszönhetően.

A videofal telepítése óta megváltozott a képernyők elhelyezésére szolgáló helyiség tájolása és elrendezése, így a Sharp alkalmazkodott a vállalkozás új követelményeihez a képernyők számának 4-re csökkentésével, és mindkét oldalra ismétlő képernyőket szereltek fel, hogy a hallgatók láthassák a makulátlan kristálytiszta képű kijelzőt, függetlenül attól, hogy hol ülnek.

A Sharp megoldása annyira pozitív volt, hogy az INTO most azt tervezi, hogy a megoldást más telephelyeken is bevezeti az Egyesült Királyságban, többek között az alábbi városokban: Newcastle, Manchester, Stirling, és London.