Energy Production - Gothenburg - Solar

Energiatermelés a város szívében, Göteborg [Energy Production in the Heart of the City, Gothenburg]

Öt étterm és kávézó áramellátását 210 PV-modul biztosítja

A Solenergie Gothenburg kiváló hírnevet szerzett a fotovoltaikus rendszerek telepítése terén Göteborgban és környékén, és több mint két éve a SHARP partnere. A projekt végfelhasználója az Avenygruppen AB, amely több étterem tulajdonosa Göteborgban, és a közeljövőben szálloda nyitását is tervezi.
 

Ezek közül öt étterem és kávézó, valamint egy konferencia-létesítmény közvetlenül részesül a fotovoltaikus telepítésből. A SHARP NU-AK300B sorozat 210-es modulja egy történelmi épület tetejére került telepítésre Göteborg szívében. Az 1925-ben épült ház hat emeletes, így egész nap ideális a napsugárzás, mivel a PV panelek keleti, déli és nyugati fekvésűek. A műemlék épület tetejére való felszerelés nem volt egyszerü. Az ilyen típusú bádogtetőkhöz végül a Svédországban gyártott Weland rögzítőrendszert alkalmazták.

Energy Production - Gothenburg

Évente 8000 eurós villamosenergia-költség megtakarítása és az ökológiai lábnyom csökkentése 

Az Avenygruppen a SHARP PV panelek telepítése mellett a környezeti előnyök és a pénzügyi megtakarítások miatt döntött: az éves előrejelzett napsugárzás várhatóan 57 000 kWh lesz, ami évi 8 000 eurós villamosenergia-költség-megtakarításnak felel meg.

Az egész épület éves fogyasztása több mint 1 000 000 kWh. Göteborg városa csak pozitív környezeti hatása miatt engedélyezte a műemlék épületre való felszerelést.

Solar Instalation Gothenburg

Tanúsított sóködállóság és egyedi Sharp garancia

Mivel Göteborg az Északi-tenger partjához közel található, a modulok sópermettel szembeni ellenállása a kulcsa a modulok élettartamának és termelékenységének.

A Sharp NU-AK300B modulok minősített sópára-állóak. Ezenkívül a Sharp 10 év termékgaranciát és 25 év lineáris teljesítménygaranciát biztosít minden napelem panelre.

Solar-Energy-Production-Gothenburg

„Mi, mint Aveny-család, nagyon törődünk a környezetvédelemmel, és nagyon boldogok vagyunk, hogy fenntartható módon állíthatjuk elő energiáinkat. Az egész tervezési és kivitelezési folyamat zökkenőmentes volt, és nagyon elégedettek vagyunk partnereinkkel, a Solenergie Göteborggal és a Sharp-pal."

Patrik Hermansson
Avenygruppen