Golf Course Germany Solar Installation

Fenntartható golfozás Kölnben, Németországban [Sustainable Golfing in Cologne, Germany]

A fenntarthatóságért már elismerésben részesült St. Urbanus golfpálya most napenergiát termel – 95%-os önfogyasztás mellett.

Telepítés: FLiXenergy, Köln

Összefoglaló

  • Az NU-SC360 sorozatból 216 modult telepítettek, ami 77,76 kWp-t termelhet.
  • A 800 kWh/kWp fajlagos hozam nagyjából 62.000 kWh megtermelt energiát jelent évente, ami a golfpálya energiaigényének mintegy 43%-át fedezi.
  • A megtermelt energia 95%-át saját fogyasztásra fordítják.
  • A golfpályát a DGV (Német Golfszövetség) a „Golfing & Nature” arany díjjal tüntette ki fenntartható üzleti modelljéért.
Solar Installation Golf Course Germany

A St. Urbanus golfpálya energiaszükségletének 43%-át a Sharp naperőművével látja el

216 SHARP sorozatú NU-SC360 modult szereltek fel a németországi kölni St. Urbanus golfpálya közműhelyiségeire. A St. Urbanus golfpályánál a fenntarthatóságnak történelme van: környezetbarát technológiába fektettek be, és védett területeket hoztak létre a varangyok és madarak számára. Ezt az elkötelezettséget a DGV a „Golf & Nature” arany fokozatú díjjal ismerte el. A fenntartható stratégia része az újonnan telepített fotovoltaikus erőmű: a 216 SHARP modul elegendő energiát termel a pálya energiaszükséglete 43%-ának kielégítésére. A fajlagos hozam a becslések szerint évente 800 kWh/kWp, amivel a modulok 62 000 kWh energiát tudnak termelni.
Így a St. Urbanus drasztikusan csökkentheti környezeti lábnyomát. A panelek hosszú oldali befogással, déli és délkeleti fekvéssel kerültek beépítésre az íves tetőre. A megtermelt áramot a "country"-ház áramellátására használják fel.
 

Solar Installation Golf Course Germany

A Sharp PV telepítés ötvözi az ökológiai és a gazdasági előnyöket. 

Míg a SHARP naperőműnek jelentős pozitív környezeti hatása van, a beruházás megtérülése után megtakarítást is jelent. A beruházás megtérülési pontja a becslések szerint mindössze 10,2 év múlva érhető el. A létesítmény méretét úgy tervezték, hogy maximalizálja az energia önfelhasználását és minimalizálja a hálózatba betáplált többletenergiát.

A Sharp minőség és a garancia biztosítja a projekt hosszú távú sikerét. 

A Sharp NU-SC360 panelek tökéletes projektmegoldást jelentenek, és világszerte számos projektben telepítették őket. Ezenkívül a SHARP 10 év termékgaranciát és 25 év lineáris teljesítménygaranciát biztosít minden napelem panelre.

Solar Installation Golf Course Germany

PV Panelek
Termék: NU-SC360
Modulok száma: 216
Névleges teljesítmény: 360 Wp
Cellák: 72
Méret: 1956 x 992 x 40 mm
Hatékonyság: 18.5%

Naperőmű
Erőmű mérete: 77.76 kWp
Tető tájolása: keleti és délkeleti 
Tetőhajlásszög: 15°

Egyéb alkotóelemek 
4 darab Fronius inverter
96 kWh 
NES tárolási megoldás 
Lorenz rögzítőrendszer (megoldás bitumenes tetőkre)

Hozam
éves szinten kb. 62,000 kWh.
Már 10 év után eléri a fedezeti pontot.