Children using an interactive whiteboard in a classroom

Hogyan hozza ki a legtöbbet egy brit általános iskola a Sharp BIG PAD-ből? [How a UK Primary School is Making the Most of Sharp BIG PAD]

Amikor az Egyesült Királyság Durham megyében lévő Ribbon Academy Trust régi audiovizuális berendezése tönkrement, az iskola vezetői olyan jó minőségű cserét kerestek a piacon, amely javítaná a meglévő hardvereket és szoftvereket. A Sharp BIG PAD PN-70SC3 készüléket a technológiai integrációs szakemberektől, a GPS Installations-tól választották.

Mrs Henderson, a Ribbon Academy Trust iskolai üzleti menedzsere magyarázza: „Eredeti tantermi AV-berendezésünk minden helyiségben interaktív fehértáblák voltak, projektorokkal. A berendezés elérte élettartama végét, és már nem működött hatékonyan: a képminőség nagyon rossz volt, és gyakran tisztítottuk a projektorok szűrőit, valamint folyamatosan újra kellett kalibrálni a táblákat."

A képernyők nem voltak elég fényesek ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a nappali fénnyel, ezért csak akkor lehetett őket használni, ha a redőnyök zárva voltak. A képeket még csukott redőnyök mellett is nehezen lehetett látni, különösen a bizonyos látásproblémákkal küzdő gyermekek számára.

Az iskola másik problémája az volt, hogy a berendezések túlmelegedtek: „Nehéz volt úgy tanítani egy osztályt, hogy közben ne szűnjön meg a kapcsolata, amikor az IT feladta a szolgálatot.”

Mindeközben az AV-berendezést összekötő kábelek összevissza voltak vezetve, és a tanároknak oda kellett figyelniük arra, hogy „az érdeklődő kezek vagy kis lábak” ne húzzák ki őket, és az AV-területek biztonságosak legyenek.

 

A Sharp volt a megoldás

Az iskola 13 darab Sharp 70 hüvelykes PN-70SC3 nagyfelbontású interaktív kijelzőt szerelt fel. A képernyők elérhetővé tétele a tanárok és a gyerekek számára egyaránt a GPS Installations érdeme, ehhez még felszereltek olyan emelőberendezéseket is, amelyek elektromosan fel és le mozgatják a képernyőt különböző magasságokba.

„Az összes helyiségünk új berendezéssel való frissítéséhez szükséges jelentős beruházások miatt alaposan megvizsgáltuk a különböző lehetőségeket, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a Sharp és a GPS Installations kínálja a legjobb megoldást műszaki és értékszempontból” – mondta Mrs. Henderson.

A régi AV technológiáról a BIG PAD-re való frissítés nem igényel meredek tanulási görbét, ahogy Jane elmagyarázta: „Az új Sharp képernyőkre való váltás nagyon egyszerű és gyors volt. A személyzet és a tanulók is azonnal használhatták őket az első reggeltől kezdve. A képernyőkről azt írták, hogy olyan egyszerűen használhatók, mint egy tévét, és olyan rugalmasak, hogy speciális tollal vagy egyszerűen egy ujjal is használhatók."

Az iskola megállapította, hogy a Sharp tollak fejlesztése előrelépés volt: „A korábbi tollak elvesztették alkatrészeiket, ami használhatatlanná tette őket, de ezek a tollak egyben vannak, így sokkal robusztusabbak.”

Az újonnan telepített BIG PAD interaktív kijelzők segítségével a tanárok időt takaríthatnak meg és hatékonyabban dolgozhatnak, a Ribbon Academy tanárai pedig egyetértenek abban, hogy tanításuk most sokkal rugalmasabb. Az osztálytermi asztali PC-k és táblagépeik segítségével csatlakozhatnak a kijelzőkhöz, amit az integrált Sharp Pen szoftver egyszerűvé tesz.

A tükröződés teljes hiánya azt jelenti, hogy a BIG PAD-eket nappali fényben is lehet használni, így a gyerekek különböző csoportjai különböző tevékenységeket végezhetnek ugyanabban az osztályteremben, egyesek a képernyőt használják, mások pedig nem.

Mivel a Ribbon Academy egy általános iskola, ahol 3 és 11 év közötti tanulók tanulnak, a BIG PAD-eket sokféle célra használják, kezdve a hangtantól, a matematikai vetélkedőkön, az online kutatáson, a testmozgásos videókon át a tanuláshoz szükséges játékokig, valamint a reggeli naplóbejegyzésig. Az interaktív kijelzőket a személyzet képzésére is használják.

„Most már megvan bennünk az a bizalom, hogy tudjuk, hogy AV-rendszereink teljesen megbízhatóak, a tanulást jelentősen továbbfejlesztettük. Ma már annyira nyilvánvaló, hogy a régi képernyőket alig használták a mostaniakkal összehasonlítva. A gyerekek nagyon meg vannak elégedve a lehetőségekkel és a minőséggel, és szeretnék ezt otthon is!”

Mrs. Henderson így zárja: „Összességében nehéz volt meghozni a döntést, hogy új képernyőkbe fektessünk be az iskolák számára ilyen nehéz időkben. Azonban egyáltalán nem sajnáljuk, mert a termék minősége, a részletekre való odafigyelés és a tapasztalt szolgáltatás felülmúlhatatlan, és a gyerekek oktatására gyakorolt hatás nagyon ígéretesnek bizonyult. Minden bizonnyal arra törekszünk, hogy a fennmaradó tantermeket is a lehető leghamarabb ugyanilyen felszereléssel lássuk el.”

Ha többet szeretne megtudni a Sharp interaktív kijelzőiről iskolája vagy vállalkozása számára, vegye fel velünk a kapcsolatot, és szervezzünk bemutatót.