Solar Installation Habor Sweden

Sharp PV panelek táplálnak egy hajókikötőt Svédországban [Sharp PV Panels Power a Boat Marina in Sweden]

Öckerö Kikötő és Horgász Egyesület

A halászat Öckerö település egyik fő iparága (amely 10 lakott szigetből áll). A horgászkikötő délnyugati részén található egy vendégkikötő 2 mólóval és egy rakpart a hosszú távú kikötéshez.

Főleg május és szeptember között bérelnek parkolóhelyet a kis szabadidő-hajók és szabadidő-járművek (RV) és lakókocsik a kikötőben.

Solar Installation Harbor Sweden 2

Napenergiával működő kikötő

A létesítmény célja a fenntartható energiatermelés volt, mivel ez egy versenyelőny, amely megkülönbözteti a kikötőt a többi vendégkikötőtől. A 465 napelem modult 41 kis ház tetejére szerelték fel, amelyek jellemzőek a svéd kishajó-kikötőkre.

A beruházó csökkenteni akarta az áramköltséget, mivel nyáron magas a fogyasztásuk, mivel nagyon népszerű vendégkikötő. Kényelmes, hogy a napenergia hozama is nyáron tetőzik, így a napelemes rendszer rendkívül kompatibilis megoldás.

A telepítéshez a svéd Weland Magnelis kiváló minőségű rögzítőrendszerét használták a megbízható SHARP modulokkal kombinálva. Az inverterek gondosan védve vannak, mivel a házak északi oldalára vannak felszerelve, és burkolatban vannak.

Solar Installation Habor Sweden 3

Önfogyasztás és betáplálás

A napelemes rendszer a becslések szerint a kikötő éves energiaigényének 40%-át fedezi, míg a teljes hozam 30%-át a hálózatba táplálják a villamosenergia-költségek további kompenzálására.

Az éves villamosenergia-költségek a becslések szerint körülbelül 18 500 euróval csökkennek.

„Pozitívan meglepett minket a rendszer magas hozama. Köszönjük a Gothia Solenerginek és partnereiknek a nagyon jó együttműködést."
 

Az üzemeltető
Öckerö Hamnförening

"Egy nagyon különleges projekt, amely magas követelményeket támaszt a felhasznált termékekkel és a telepítéssel szemben. Köszönet a szakképzett szerelőknek és egy nagyon segítőkész ügyfélnek, minden nagyon gördülékenyen ment."

The distributor
Gunnar Johansson
Solenergie Göteborg AB