SHARP-WIENER-NETZE- by Daniel Shaked

Wiener Netze a digitális siker útján

A Wiener Netze hálózata mintegy 30 000 kilométeres teljes hosszával a régió legfontosabb "életvonalának" számít.

Ausztria legnagyobb kombinált energiaszolgáltatója több mint kétmillió fogyasztót lát el Bécsben, valamint Alsó-Ausztria és Burgenland egyes részein árammal, gázzal, távfűtéssel és távközléssel.

A zöld energiára való átállást célzó innovációs stratégiája részeként a vállalat a Sharp Windows kollaborációs kijelzőjét használja a team-meetingekhez. A Wiener Netze körülbelül 2400 embert foglalkoztat Wiener Stadtwerke csoportjában, így Bécs környékének egyik legfontosabb infrastrukturális vállalata.

A régió jövőbeli ellátásbiztonságának garantálása érdekében a társaság évente 300 millió eurót fektet be hálózatainak innovatív bővítésébe. Az energetikai átállás során elsősorban a megújuló energia áll a középpontban. Például a Wiener Netze kutatási és innovációs projektjei részeként intelligens villamosenergia-hálózatokba fektet be, és aktívan támogatja a városi energia- és mobilitási rendszerek fejlesztését.

A man using an interactive display

Hagyományos találkozó-kultúra kontra digitalizáció. 
A létfontosságú infrastruktúra magas szintű társadalmi felelősségvállalást igénylő területén elhelyezkedő Wiener Netze minden tevékenysége a biztonság kérdése körül forog. Az érzékeny rendszerek és adatok védelme, valamint a régió lakosságának zavartalan áramellátása érdekében a vállalat egészében a legmagasabb biztonsági előírásokat betartják.

A belső értekezletek során ez az elv tükröződik a hagyományos találkozókultúrában, amelyben a legtöbb eszmecsere személyesen zajlik, és a digitális technológiákat csak óvatosan alkalmazzák. Mindez megváltozott a koronavírus-járvány 2020. tavaszi kitörésével.

"Minden egyben" megoldás a mai találkozókhoz. 
A járvány során és az otthonról történő munkavégzés szabályozása következtében nagyon gyorsan megjelentek az új munkavégzési forgatókönyvek, amelyek elengedhetetlenné tették a digitális technológiák fokozott igénybevételét.

A döntéshozatal és a megbeszélések digitálissá vagy hibriddé váltak, a Wiener Netze különféle videokonferencia- és együttműködési rendszereket tesztelt.

A cél az volt, hogy olyan "minden egyben" alkalmazást találjanak, amely megfelel a vállalat magas biztonsági követelményeinek, könnyen integrálható legyen a meglévő környezetbe, sokféle együttműködési forgatókönyvet segítve, és optimális munkafolyamatot is kínálna.

Ezenkívül az együttműködési technológiának könnyen használhatónak kell lennie, hogy az alkalmazottak könnyen átvegyék és elfogadhassák, hogy az aktuális munkájukra tudjanak összpontosítani.

Különböző tesztek elvégzése után az informatikai csapat a Sharp Windows együttműködési kijelzője mellett döntött, amely megfelel a Wiener Netze minden követelményének. A cég bécsi központjában összesen 14 készüléket szereltek fel a 2020-as évnyarán.

weiner netze

Plug and Play: Könnyen használható és hatékony folyamatok.
Az interaktív, 70 hüvelykes, 4K felbontású Windows együttműködési kijelző az egyik legkorszerűbb együttműködési megoldás a piacon. Hatékonyabb együttműködést biztosít, és összekapcsolja a decentralizált csapatokat virtuális és hibrid találkozókon. A Wiener Netze a Windows együttműködési kijelzőjét választotta, mivel az biztosítja mindazokat a funkciókat, amelyekre a vállalatnak a mindennapi használathoz szüksége van, miközben magas szintű informatikai biztonságot is kínál. „Plug-and-play” koncepciója is megkülönbözteti más gyártók megoldásaitól, hiszen a felhasználók egyszerűen USB-C kábelen vagy Miracaston keresztül csatlakoztatják laptopjukat a kijelzőhöz, hogy azonnal használhassák az együttműködési kijelzőt.

Ezenkívül a Sharp Windows együttműködési képernyője a Microsoft alkalmazásokhoz van optimalizálva, és zökkenőmentesen illeszkedik a Wiener Netze meglévő munkakörnyezetébe. A vállalat immár kizárólag a Microsoft Teams szolgáltatást használja online vagy hibrid konferenciák tervezésére és megtartására; az irodai és távoli kollégák a Sharp Windows együttműködési képernyőjén keresztül kapcsolódnak egymáshoz.

„Számunkra különösen fontos volt a könnyű használhatóság. A műszaki akadályoknak a lehető legalacsonyabbnak kell lenniük, hogy minden alkalmazott könnyen és örömmel dolgozhasson az eszközzel” – magyarázza Christian Call, a Wiener Netze szóvivője. „Régebben az épületen keresztül kellett cipelni a készülékeket, a kábeleket a megbeszélésekre, hogy az utolsó pillanatban kiderüljön, nem illik a csatlakozó a konferenciaterem konnektorába, vagy hiányzik egy bizonyos tartozék. Senki sem szerette ezeket a rendszereket használni. Mostantól egyszerűen csatlakoztathat egy eszközt a konferenciaterem kijelzőjéhez, és azonnal elindíthat egy videokonferenciát bármelyik kollégájával.”

Találkozások frusztráció nélkül.
A találkozókra való felkészülési idő lerövidült, mióta a Wiener Netze elkezdte használni a Sharp Windows együttműködési képernyőit. Az értekezletek lényegesen hatékonyabbakká és könnyebben kezdeményezhetővé váltak, mivel az együttműködési képernyők nagyon könnyen használhatók. Az összes alkalmazott visszajelzése nagyon pozitív volt, a kijelzőket ma már minden típusú találkozóhoz használják, ami sokkal könnyebbé teszi az együttműködést, különösen a jelenlegi hibrid munkakörnyezetben.

Az alkalmazottak különösen nagyra értékelik a könnyű használatot: „Amikor egy megbeszélés kezdődik, szeretném bekapcsolni a kijelzőt, csatlakozik és elindulni anélkül, hogy a technológia miatt aggódnék” – magyarázza Christian Call. „Pontosan ezt kínálja a Windows együttműködési képernyője. Egyszerűen működik, és nem kell aggódnom semmi miatt, és teljes mértékben a találkozóra tudok koncentrálni.”

Christian Call folytatta: „A Sharpban egy megbízható, rendkívül elkötelezett partnerre találtunk, aki hozzáértésével és szakértelmével megnyert minket. A Sharp-pal folytatott együttműködés rendkívül megoldás-orientált, őszinte volt, és mindvégig kiváló projektmenedzsmentet élvezett. A Wiener Netze számára ez a projekt és a Sharp megoldásai lehetővé tették, hogy hűek maradjunk cégünk mottójához: Bemutatjuk a jövőt.”

 

 

Wiener Netze moves from physical to seamless hybrid meetings